Ekonomi

Gözlerini bu ile diktiler! Bin dönüm arazi yabancılara satıldı

Ekonomi - Afyonkarahisar'ın köylerinde son dönemde yabancı yatırımcıların tarla satın alımı hızla tırmanışa geçmiş durumda. Şehirde son bir yılda bin dönüm arazinin şirketlere satıldığı, çok sayıda tapunun bu nedenle el değiştirdiği öğrenildi.

Gözlerini bu ile diktiler! Bin dönüm arazi yabancılara satıldı
29-07-2024 14:13
Google News

Son dönemde Afyonkarahisar'ın köylerinde yabancı yatırımcıların arsa ve tarla satın alımlarının hızla arttığı iddia edildi.

Özellikle tarım alanlarının yoğun olduğu bölgelerde, yabancıların bu tür yatırımları dikkat çekiyor. Afyonkarahisar'ın verimli toprakları ve tarımsal potansiyeli, uluslararası yatırımcıların ilgisini çekerken çok sayıda tapunun el değiştirdiği öğrenildi.

Yabancı yatırımcıların, turistik bölgelerin dışında tarım arazilerine olan ilgisi, dikkat çekiyor.

1 YILDA BİN DÖNÜM ARAZI SATILDI İDDİASI

Yenigün Gazetesi'nden Nurcan Etik'in aktardığına göre Afyonkarahisar'ın köylerinde muhtarlar, tarım arazilerinin yabancı şirketlere geçmesine tepki göstermeye başladı. Üçkuyu Muhtarı Mustafa Karaca, köylülerin yaklaşık 40 bin dönüm arazisi olduğunu belirterek, son bir yılda bin dönüm arazinin şirketlere satıldığını söyledi. Kara, şirketlerin arazileri aldıktan sonra birbirlerine devrettiğini, bu yüzden arazilerin asıl sahiplerinin kim olduğunun anlaşılmadığını ifade etti.

"KİMLERE SATILDIĞI TAKİP EDİLMİYOR"

Karakışla Muhtarı Kâmil Sert ise, köylerinde neredeyse arazi kalmadığını söyleyerek tarım arazilerinin sürekli el değiştirdiğinden dert yandı. Sert, arazilerin kimlere satıldığının takibinin ise yapılamadığını belirtti.

KÖYLÜLER TEDİRGİN

Sert, köylerinin Konya ili sınırdaş olduğunu söyleyerek Konya'ya bağlı köylerde satılacak arazi kalmadığını anlattı. 10-12 kilometre uzaklıktaki bir köyde yabancı şirketlerin 3 bin dönüm arazi satın aldığını söyleyen Sert, tarım köylülerinin ise tedirginlik yaşadığını belirtti.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ