EshaTv

Gündüz Gece, Kültür Mozaiği Ardahan'da!

Ekranların sempatik ismi Kürşat, Anadolu’nun güzelliklerini ekranlara taşımaya devam ediyor. 'Gündüz Gece' bu hafta; tarihi kaleleri, eşsiz doğal güzellikleri ve birbirinden lezzetli yemekleriyle Ardahan'dan izleyici karşısına çıkıyor.

Gündüz Gece, Kültür Mozaiği Ardahan'da!
26-07-2024 15:12
Google News
Doğu batı, kuzey güney demeden Anadolu'yu baştan başa gezen Gündüz Gece, izleyenlerini keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Kürşat'ın esprili sunumuyla ekranlara gelen Gündüz Gece'nin bu haftaki adresi; Kıpçak Türklerinin diyarı Ardahan oluyor. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Ardahan gezisine hızlı başlayan Kürşat, manzarasıyla görenleri kendisine hayran bırakan Çıldır Gölü'nün kenarında yöresel lezzetlerin yapımına eşlik etti. 

Kürşat, tarihi Ardahan Kalesi'ni gezerek izleyenleri için önemli bilgiler aktardı. Sonrasında, Ardahan'ın yöresel kıyafetlerinden günlük yaşamda kullanılan araç gereçlere kadar pek çok eşyanın hikayesini bizzat uzmanından dinledi. Programına görkemli Taş Konak'tan devam eden Kürşat, kaz etinden göl balığına ve telli peynire pek yöresel lezzetin yapımını ekranlara taşırken türkü söylemeyi de ihmal etmedi. 

Dört bir yanı tarih kokan Anadolu'nun doğal güzellikleri ve bereketli topraklarını karış karış gezen "Gündüz Gece" her Cumartesi 11:30’da Kanal 7’de…


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ