Güneş ışığı almayan alanlar için en iyi iç mekân bitkileri oldukça merak edilen bir konu. Ev, ofis ya da bahçe gibi ortamları güzelleştirmenin en kolay yollarından biri bitkilerdir. Bulundukları ortama farklı bir hava katarlar.
Bitki bakmak görüldüğü kadar kolay olan bir şey değildir. Bitkiler, ihtiyaçları doğrultusunda doğru konumlanmadığı zaman kısa sürede ölebilir. Bir bitki sahiplenmeden önce yaşayacağı ortamı iyice değerlendirmeli ve ona uygun bir bitki tercih edilmeli. Her bitki aynı konumda aynı performansı göstermeyecektir.
İşte bitki seçiminde size yardımcı olacak, güneş ışığı almayan alanlar için en iyi iç mekân bitki önerileri:
GÜNEŞ IŞIĞI ALMAYAN ALANLAR İÇİN EN İYİ İÇ MEKÂN BİTKİLERİ: PAŞA KILICI
Güneş ışığı almayan alanlar için en iyi iç mekân bitkilerinden bir tanesi paşa kılıcı çiçeğidir. Paşa kılıcı çiçeği, halk arasında yılan çiçeği ve peygamber kılıcı olarak da bilinir. Paşa kılıcı çiçeğinin boyu 2 metreyi aşabilir. Alacalı renklere sahip olan paşa çiçeği, bulunduğu ortama hem havalı hem de modern bir görünüm sağlar. Çok fazla su sevmeyen paşa kılıcı çiçeği, toprağının üst tabakası tamamen kuruduğunda sulanması gerekir. Kuraklığı ve susuzluğa oldukça dayanıklı olduğu için ihmal edilmeye toleranslı bir bitkidir. Evinizin güneş ışığı almayan en ücra köşesinde dahi kendi halinde büyüyebilir. Paşa kılıcı çiçeği evinde evcil hayvanı olan bitki severlerin tercih etmemesi gereken bir bitkidir.
GÜNEŞ IŞIĞI ALMAYAN ALANLAR İÇİN EN İYİ İÇ MEKÂN BİTKİLERİ: KURDELE ÇİÇEĞİ
Güneş ışığı almayan alanlar için en iyi iç mekân bitkilerinde bir diğer seçenek ise kurdele çiçeğidir. Yapılan araştırmalara göre bulunduğu mekânın havasını temizler. Sarkıt yapraklı bir çiçek olan kurdele çiçeği, yaprak uçlarından çiçek açar. Sürekli olarak budanır ve çürümemesi için bakım yapılırsa yabani otlar gibi büyüme gösterir. Ölen yapraklarını kesmeniz önerilir. Nemi seven bir bitki olduğu için sulama işlemi düzenli ve az olmalı. Güneş ışığına ihtiyaç duymaz. Ortamda bulunan herhangi bir ışık kaynağından yararlanabilir. Bu yüzden kurdele çiçeği ofis ortamları için en çok tercih edilen çiçekler arasındadır.
GÜNEŞ IŞIĞI ALMAYAN ALANLAR İÇİN EN İYİ İÇ MEKÂN BİTKİLERİ: SALON SARMAŞIĞI
Güneş ışığı almayan alanlar için en iyi iç mekân bitkilerinde salon sarmaşığı çiçeği oldukça popüler. Fazla ilgiden hoşlanmayan bir bitkidir. Toprağı kuruduğunda nemlendirecek kadar su verilmeli. Fazla su verildiğinde ya da kök kısmında fazla suya maruz kaldığında çabuk ölecektir. Az miktarda güneş ışığı ya da floresan ışığı alan ortamda yaşayabilir. Bu yüzden ofis ortamlarında fazlaca uzun yaşamaktadır. Yaprak kısımlarının budadığınız zaman kestiğiniz parçaları bir bardak suyun içerisine koyarsanız köklenecektir. Evcil hayvanlar açısından zararlı bir bitki olduğu için evcil hayvan sahipleri tarafından tercih edilmemesi gerekir.
GÜNEŞ IŞIĞI ALMAYAN ALANLAR İÇİN EN İYİ İÇ MEKÂN BİTKİLERİ: VENÜSSAÇI
Güneş ışığı almayan alanlar için en iyi iç mekân bitkilerinden bir tanesi olan venüssaçı bitkisi çok fazla bilinmemektedir. Eğrelti otu ailesine ait bir bitkidir. Kalp şeklinde yaprakları ile bulunduğu ortama narin ve zarif bir görünüm kazandırır. Güneş ışığı almayan alanlar için en iyi iç mekân bitkilerinden bir tanesi olsa da en çok emek isteyen bitkilerden de bir tanesidir. Çömlek saksılarda bakılması tavsiye edilen venüssaçı bitkisi, ne fazla ne az sulanmayı sever. Eğer kuru bir ortamda duracak ise ortamın havasının sürekli olarak nemlendirilmesi lazım, bu yüzden banyo gibi nemli alanlar için ideal bir bitkidir. Yapraklarının günaşırı fısfıs ile ıslatılması gerekir. Direkt olarak sulanmamalıdır. Saksının alt tabanına birkaç ufak taş konulmalı ve suyu saksı tabanından verilmelidir. Gölge olan ortamları seven venüssaçı bitkisi, doğrudan güneş ışığına maruz kalırsa ölebilir.
GÜNEŞ IŞIĞI ALMAYAN ALANLAR İÇİN EN İYİ İÇ MEKÂN BİTKİLERİ: STARLİÇE
Güneş ışığı almayan alanlar için en iyi iç mekân bitkilerinden en çok bilineni şüphesi starliçedir. Halk arasında cennet kuşu bitkisi olarak da bilinir. Starliçe bitkisinin çiçek açması beş yıldan fazla sürebilir. Geniş ve gösterişli yaprakları ile bulunduğu ortama tropikal bir hava katacaktır. Çok fazla bakım sevmeyen çiçekler arasındadır. Tropikal bir bitki olduğu için nemli toprak sever. Saksı tabanında fazla su bulunması halinde kökleri çürümeye başlar ve kısa sürede ölebilir. Güneş ışığı hariç her ışıkta rahatlıkla yaşayabilir. Bulunduğu ortam ne kadar ışıklı bir yer ise o kadar çok gelişim gösterecektir. Starliçe, evcil hayvanlar için tehlike arz ettiği için evcil hayvanı olan kişilerin tercih etmemesi gereken bir çiçektir.
GÜNEŞ IŞIĞI ALMAYAN ALANLAR İÇİN EN İYİ İÇ MEKÂN BİTKİLERİ: SALON YAPRAĞI
Güneş ışığı almayan alanlar için en iyi iç mekân bitkilerinden en çok tercih edilen bir diğer bitki ise salon yaprağıdır. Yavaş yavaş büyüyen ve geniş yapraklı bir bitkidir. Geniş yaprakları sayesinde bulunduğu ortama enerji katar. Bakımı en kolay bitkilerden bir tanesidir. Nemli toprak seven bitkiler arasında yer alır. Yaz ayları ve çok sıcak ortamlarda yapraklarını fısfıs yardımıyla nemlendirilmesi gerekir. Direkt gün ışığına maruz kalmayı sevmez. Güneş ışığı almayan alanlar için en iyi iç mekân bitkilerinden bir tanesidir. Karanlık denecek kadar kör noktalarda bile rahatlıkla yaşayabilir.
GÜNEŞ IŞIĞI ALMAYAN ALANLAR İÇİN EN İYİ İÇ MEKÂN BİTKİLERİ: DUA ÇİÇEĞİ
Güneş ışığı almayan alanlar için en iyi iç mekân bitkilerinden başka bir tanesi ise dua çiçeğidir. Adını güneşin batmasıyla yapraklarının dua eden insan eline benzetilmesinden alır. Tropikal bir bitki olduğu için yüksek neme ve sıcak ortama ihtiyacı vardır. Hiç güneş ışığı almayan hatta karanlık ortam seven bir bitkidir.
GÜNEŞ IŞIĞI ALMAYAN ALANLAR İÇİN EN İYİ İÇ MEKÂN BİTKİLERİ: ÇİN HERDEMYEŞİLİ
Güneş ışığı almayan alanlar için en iyi iç mekân bitkileri arasında en renkli olanlarından biri Çin herdemyeşilidir. Yeşil ve kırmızı renk arasında farklı tonlarda bir sürü çeşidi bulunur. Dört mevsim rengini korur. Sıcak ve nemli ortamları sever. Fazla ışığa ihtiyaç duymamaktadır. Bu yüzden güneş ışığı almayan alanlar için en iyi iç mekân bitkilerinden bir tanesidir. Evcil hayvanlar için oldukça zararlıdır.
GÜNEŞ IŞIĞI ALMAYAN ALANLAR İÇİN EN İYİ İÇ MEKÂN BİTKİLERİ: ŞANS BAMBUSU
Güneş ışığı almayan alanlar için en iyi iç mekân bitkilerinin en bilinenlerinden bir tanesi de şans bambularıdır. Adından da anlaşılacağı gibi şans getirdiğine inanılan bu bitki, toprakta ya da doğrudan suda yetiştirilebilir. Toprakta bakılan şans bambusunun düzenli aralıklar ile sulanması gerekir. Direkt olarak güneş ışığına maruz kaldığında ölebilen bu bitki az ışıklı ortamlarda uzun seneler boyunca yaşayabilir. Evcil hayvanlar tarafından yenildiğinde kusma meydana gelebileceği için sahipleri tarafından tercih edilmemelidir.
Editor : Eshahaber