Yaşam

Gyoza (Japon mantısı) tarifi: Evinizde Japon lezzetlerine yolculuk!

Ev yapımı Gyoza (Japon mantısı) tarifiyle mutfakta Japon esintilerini yaşayın! Basit adımlarla lezzet dolu bu atıştırmalığı evinizde deneyimleyin.

Gyoza (Japon mantısı) tarifi: Evinizde Japon lezzetlerine yolculuk!
20-07-2024 19:22
Google News

Gyoza, Japon mutfağının vazgeçilmez tariflerinden biridir. Hazırlanma aşamalarına bakıldığında bir nevi mantıyı çağrıştırır. Görünüşü sebebiyle evde yapması zor gibi gözükse de bu lezzetli atıştırmalığı hazırlamak oldukça kolaydır.

Ev yapımı gyoza tarifi için ilk adım, basit bir un, su, tuz karışımıyla gyoza hamuru yapmakla başlar. Hazırlanan hamur, bir saat kadar dinlenmeye bırakılır. Bu sırada rendelenmiş lahanayı tuzlayarak fazla suyunu salması için bekletilir, ardından sıkarak suyundan arındırılır.

Gyoza (Japon mantısı) tarifi: Evinizde Japon lezzetlerine yolculuk!

Gyoza hamurunu dinlendirirken iç harcını hazırlamak için dana eti, tavuk veya karides gibi seçenekleri tercih edebilirsiniz. Vejetaryen bir seçenek isterseniz, sadece sebzelerden oluşan bir iç harç da kullanabilirsiniz.

Bu nefis Japon mantılarını yaparken buharda pişirme, haşlama, kızartma veya iki aşamalı pişirme tekniği kullanabilirsiniz; ancak en lezzetli pişirme tekniği iki aşamalı olanıdır. İlk olarak, tavada altları çıtır çıtır olana kadar gyozaları kızartılır. Ardından, iç harcın tamamen pişmesi için bir miktar su ekleyerek pişirme işlemine devam edilir.

GYOZA (JAPON MANTISI) TARİFİ

Gyoza (Japon mantısı) tarifi: Evinizde Japon lezzetlerine yolculuk!

Gyoza (Japon Mantısı) Tarifi İçin Malzemeler;

Hamuru için:

300 g unYarım çay kaşığı tuz200 ml kaynar su1 yemek kaşığı kızartma yağı

İç harcı için:

500 g kıyma veya tavuk eti1 baş lahana, çok ince kıyılmış (tuzla ovulup fazla suyu sıkılmış)2 cm taze zencefil, rendelenmiş3 diş sarımsak, rendelenmişYarım çay kaşığı tuzYarım çay kaşığı karabiber2 yemek kaşığı doğranmış yeşil soğan (sadece yeşil kısmı)Yarım çay kaşığı kırmızı toz biberBir tutam şeker

Sosu için:

Soya sosuLimon suyuAcı yağ

Gyoza (Japon Mantısı) Tarifi Nasıl Yapılır?

Gyoza (Japon mantısı) tarifi: Evinizde Japon lezzetlerine yolculuk!

Adım 1

Gyoza Japon mantısını yapmak için öncelikle işe hamurunu hazırlamakla başlayın. Unu büyük bir kaseye eleyin, üzerine tuzu ekleyin. Kaynar suyu ekleyip karışım hamur haline gelinceye kadar spatula yardımıyla hamuru karıştırın. Hamuru top haline getirip streç filmle üzerini kapatarak bir saat kadar dinlendirin.

Tercih ettiğiniz eti, lahanayı, zencefili, sarımsağı, tuzu, karabiberi, yeşil soğanı, kırmızı toz biberi ve şekeri karıştırma kabına alın iyice karışana kadar karıştırın. Buzdolabında dinlenmeye bırakın.

Gyoza (Japon mantısı) tarifi: Evinizde Japon lezzetlerine yolculuk!

Adım 2

Hafif unlanmış bir yüzeyde hamuru pürüzsüz ve elastik olacak şekilde yoğurun. Ardından hamuru parçalara bölün, her birini top haline getirin. Bir tanesini unladığınız tezgahta mümkün olduğunca ince olacak şekilde açın.

Açtığınız hamuru kurabiye kalıbı kullanarak 10 cm çapında yuvarlak halkalar halinde kesin. Üst üste koyarak her birinin üzerine un serpin. Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın.

Gyoza (Japon mantısı) tarifi: Evinizde Japon lezzetlerine yolculuk!

Adım 3

Her bir gyoza Japon mantısı hamurunun içine bir çay kaşığı dolusu iç harç koyun, kenarlarını su ile ıslatıp kenarları kıvrımlı bir şekilde sıkıştırarak kapatın. Büyük bir tavada kızartma yağını ısıtın, gyozaları altın sarısı olana kadar 2-3 dakika kızartın. Tavanın içerisine yaklaşık 100 ml su ekleyin, kapağı kapatıp gyozaları 2 dakika buharda pişirin.

Ara sıra tavayı sallayarak gyozaların yapışmasını engelleyin, kapağı açık şekilde iç harç tamamen pişene kadar 2 dakika daha pişirin.

Adım 4

Sosu için bir kabın içerisine soya sosu, limon suyu ve acı yağı damak tadınıza göre karıştırın. Gyozaları servis tabağına alın, sosuyla birlikte servis yapın.

Evde gyoza yani Japon mantısı yapmak hem kolay hem de keyifli bir deneyimdir. Restoran kalitesindeki bu lezzeti evinizin konforunda hazırlayarak misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir;

Osmanlı mutfağının hafif lezzeti: Seferceliye yemeği tarifi, nasıl yapılır?Osmanlı mutfağının hafif lezzeti: Seferceliye yemeği tarifi, nasıl yapılır?

Masterchef'ten İngiliz klasikleri: İngiltere'nin en iyi fish and chips tarifiMasterchef'ten İngiliz klasikleri: İngiltere'nin en iyi fish and chips tarifi

En iyi Japon cheesecake tarifi, nasıl yapılır?En iyi Japon cheesecake tarifi, nasıl yapılır?


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ