Dünya

Hackerlar S-400 anlaşmasına ait belgelerini sızdırdı

Ukraynalı hacker grubu Cyber ​​Resistance, BaumankaLeaks adlı bir gizli belge grubunu yayınlayarak Rusya ile Hindistan arasındaki S-400 anlaşmasının tüm detaylarını dünyaya sızdırdı.

Hackerlar S-400 anlaşmasına ait belgelerini sızdırdı
23-07-2024 14:28
Google News

    HABER7

Ukraynalı hacker grubu Cyber ​​Resistance, dünyada çok büyük bir yankı uyandıran olaya imza attı. Ukraynalı hackerlar, Rusya ile Hindistan arasında 2018 yılında imzalanan S-400 hava savunma sistemi anlaşmasının detaylarını ve gizli belgelerini açığa çıkardı. 

YÜZYILIN ANLAŞMASI OLARAK DUYURULMUŞTU

ABD'nin karşı duruşuna rağmen Rusya ile Hindistan arasında 2018 yılında imzalanan 5,4 milyar dolar değerinde beş S-400 hava savunma sistemi satışı için anlaşmanın belgelerini Ukraynalı hacker grubu Cyber ​​Resistance tarafından InformNapalm işbirliği ile yayınlandı. Rus medyasının 5 milyar doların üzerinde bir tutara ulaşan Rus savunma sanayisi için çığır açıcı olarak nitelendirdiği anlaşma "yüzyılın anlaşması" olarak duyurulmuştu.


MÜHİMMATLARIN SAYISI BİLE BELLİ 

Sözleşmenin Hindistan uzmanları için uzun vadeli eğitim sağlanmasının ve Hindistan'ın Rus uzmanlığına ve gelecekteki yükseltmelere güvenmesini de içerdiği görülürken sızdırılan e-postalar ile yedek parçalar dahil tüm bileşenlerin miktarını ve kodlarını belirten S-400 sistemlerinin ayrıntılı envanteri açığa çıkarıldı. Öte yandan hackerların ortaya çıkardığı gizli belgelerde Rusya'nın Hindistan'a tedarik edeceği mühimmatın tam sayısı da listelendi. 

EN HASSAS BİLGİ EĞİTİM KISMI

Ukraynalı ekibin ulaştığı bilgilerde en hassas bilgilerin ise Hintli uzmanların eğitim bölümüne ilişkin olduğu tespit edildi. Yarbay Zakrutny ve Albay Potapov'un hacklenen e-postalarında Rus sistemlerini çalıştıracak uzmanlar için uzun vadeli eğitim öngürüldüğü belirtildi.

İşte sızdırılan o belgeler;


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ