EshaTv

Hafızlığa 'Cumhuriyet' garezi

Dini ve mesleki eğitimi hedef alan Cumhuriyet gazetesi, imam hatip öğrencilerinin Kuran Eğitim Merkezleri'ne de gidebilecek olması üzerinden, 'Yoksul ailelerin çocukları hafız yapılacak' yaygarasına başladı.

Hafızlığa 'Cumhuriyet' garezi
21-08-2024 16:43
Google News

HABER7

Toplumun manevi yapısını güçlendiren dini eğitime karşı garezini sürdüren muhalif medya, manevi ve bilimsel verilerle desteklenen eğitim politikalarına savaş açıyor.

Cumhuriyet gazetesinin “İktidar yoksul ailelerin çocuklarını iki seçenek arasında bıraktı: Ya ucuz işçi ya da hafız” başlıklı haberinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamalarına ateş püskürüldü. Cumhuriyet haberinde, çocukların küçük yaşta mesleki veya manevi donanım kazanacağı uygulamalar gerçek dışı ithamlarla hedef alındı.

Cumhuriyet'te 'paralı haber' skandalı patladı! GYY her şeyi ifşa ettiCumhuriyet'te 'paralı haber' skandalı patladı! GYY her şeyi ifşa etti

YİNE ‘LAİK ATAK’

Cumhuriyet gazetesinin haberinde “Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimi sermayeye ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na teslim etti. Çocuk işçiliğin yasal kılıfına uydurulmuş hali olan Mesleki Eğitim Merkezleri’nde dört gün işletmelerde çalıştırılan öğrencilere bir gün okulda teorik eğitim veriliyor. İktidar şimdi de imam hatiplere el attı.” ifadeleri kullanıldı.

Çocukların manevi gelişimini ve ahlaki değerlerle tanışmasını sağlayan adımı karalamaya kalkan Cumhuriyet gazetesinin haberinde, “Diyanet, MEB'in eşleştireceği imam hatiplerdeki öğrencilerin derslerini aldıktan sonra Kuran Eğitim Merkezleri'ne gideceğini açıkladı. Eğitimciler, ‘Yeni müfredat, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve seçmeli derslerle okullar dinselleştirilmişti. Çocuklar örgün eğitimden koparılacak’ dedi.” sözlerine yer verildi.

'Laiklik istismarcısı' kesimin hedefi Kur’an! Toplumun ilgisi en yüksek seviyeye çıktı!'Laiklik istismarcısı' kesimin hedefi Kur’an! Toplumun ilgisi en yüksek seviyeye çıktı!

Haber, Cumhuriyet gazetesinin internet sitesinde ise, “Dört nala şeriata” manşetiyle okurlara servis edildi.

Çocuklara küçük yaşta hem mesleki hem de dini eğitim verilmesinin öneminin göz ardı edildiği haberde, gençlerin iş hayatına hazırlanmaları açısından kritik öneme sahip olan MESEM’lerin “Çocuk işçiliğinin yasal kılıfıolarak tanımlanması tepki topladı.

Diyanet Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Kuran Eğitim Merkezleri’nin Milli Egitim Bakanlığı tarafından belirlenen liselerle eşleştirileceğini belirterek “Hem liseye gidecekler hem de eğitim merkezlerimizde müfredatımızı görecekler. Öğrenci günün yarısında okuldaki derslerini aldıktan sonra diğer yarısını Kuran Eğitim Merkezleri’nde geçirecek” demişti. 


28 ŞUBAT KAFASI

Dini eğitimin, akademik eğitimle birlikte yürütülmesi ve bu dengenin korunması gerektiği gerçeğinin yok sayıldığı haberin tamamen İslamofobik dürtülerle hazırlandığı görüldü.

Cumhuriyet gazetesinin toplumsal değerleri tehdit edici algılar oluşturduğu haberi, meslek lisesi ve imam hatip liselerinin önünü kapatan 28 Şubat zihniyetinin bakışını yansıttı.

 

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray412+11
2Fenerbahçe410+9
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş39+6
5Eyüpspor48+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Göztepe46+2
9Samsunspor46+1
10Kasımpaşa450
11Antalyaspor44-4
12Çaykur Rizespor54-10
13Gaziantep FK33-1
14Bodrum FK53-5
15Trabzonspor220
16Alanyaspor42-5
17Kayserispor21-1
18Hatayspor41-5
19Adana Demirspor41-6
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ