Yaşam

Hafta sonuna neşe getirecek kış tatlısı: Bal kabağının en lezzetli hali

Kış günlerine renk ve neşe getirmek için özel kış tatlısını keşfedin. Klasik kabak tatlısından sıkılanlar için bal kabağının en lezzetli hali: bal kabaklı magnolia tarifi!

Hafta sonuna neşe getirecek kış tatlısı: Bal kabağının en lezzetli hali
25-01-2025 17:43
Google News

Kış ayları, meyve çeşitliliği açısından yaz ayları kadar zengin olmadığından kışın yapılabilecek tatlı çeşitleri çokça araştırılıyor. Yaz kadar olmasa da kış mevsiminde yetişen lezzetli meyvelerimiz mevcut. Ayva, portakal, mandalina, bal kabağı, cennet hurması bunlardan bazıları.

Sizler için bugün bal kabağı ile hazırlanan lezzetli bir tatlı tarifi hazırladık. Bal kabaklı magnolia tarifi, özellikle klasik kabak tatlısından sıkılanların imdadına yetişiyor. Misfir menülerine de ekleyebileceğiniz bu şık tatlı, hafif olduğu için yerken sizi baymayacak. Kışın yapılabilecek tatlılar listenize bal kabaklı magnolia tarifini ekleyin!

Ayrıca kabak tatlısı yaptıysanız ve ertesi güne kaldıysa; onu başka bir tatlıya dönüştürerek değerlendirebilirsiniz. Kabak tatlısını, bal kabaklı magnolia tatlısına çevirerek hem yeni bir lezzet katabilir hem de tazeleyerek yeme zevkinizi artırabilirsiniz.

Lokum gibi kabak tatlısı nasıl yapılır? Ustasından en iyi kabak tatlısı tarifiLokum gibi kabak tatlısı nasıl yapılır? Ustasından en iyi kabak tatlısı tarifi

BAL KABAKLI MAGNOLİA TARİFİ

Bal Kabaklı Magnolia için Malzemeler:

Yarım kilo bal kabağı1 su bardağına yakın şeker1 paket büsküvi

Muhallebisi için;

1 litre süt5-6 yemek kaşığı şeker3 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta1 paket vanilin

Bal kabaklı magnolia tatlısı görüntüsü

BAL KABAKLI MAGNOLİA YAPILIŞI

Adım 1:

Önce bal kabağı püresini hazırlayalım. Bal kabaklarını küp küp doğrayın ve şekere yatırın. Birkaç saat şekerde beklettikten sonra yumuşayana kadar pişirin.

Adım 2:

Bisküvileri toz haline getirin ve bir kenarda bekletin.

Adım 3:

Kabaklar soğuyunca püre haline getirin ve kullanmak üzere bir kenarda bekletin. Şimdi muhallebiye geçiyoruz.

Adım 4:

Sütü bir tencereye aldıktan sonra şeker, un ve nişastayı ekleyin. Birkaç tur karıştırdıktan sonra ocağa alın. Kısık-orta ateşte kaynara çıkıncaya kadar pişirin. Kaynadığı zaman pişirmeye devam etmeyin, altını kapatın.

Vanilyayı ekleyin ve bir iki dakika hızlı bir şekilde karıştırın.

> Püf nokta: Muhallebinin daha pürüzsüz kıvam alması ve topaklanmaması için karıştırma işlemi önemli.

Adım 5:

Magnolia kaplarınızın dibine (normal kaseye ya da iri çay fincanlarını da kullanabilirsiniz) bisküvi kırıntılarından bir parça koyun.

Üzerine muhallebiden ekleyin. Kabın tamamını doldurmayın.

Kalan boşluğa da kabak püresi ile doldurun.

Afiyet olsun!

SÜSLEMEK İÇİN ÖNERİLER:

Bisküvi kırıntısı kaldıysa biraz üzerine koyabilirsiniz.

Ceviz, fındık, fıstık gibi yemişler lezzet olarak yakışır. Üzerine serpebilirsiniz.

Krem şanti ile puf bir görüntü oluşturabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Hem hafif ve hem hastalıklara karşı kalkan! Grip düşmanı tatlısı tarifiHem hafif ve hem hastalıklara karşı kalkan! Grip düşmanı tatlısı tarifi

Ani misafire yarım saatte hazır! Şerbeti sünger gibi çeken limonlu yoğurt tatlısı tarifiAni misafire yarım saatte hazır! Şerbeti sünger gibi çeken limonlu yoğurt tatlısı tarifi

Bir kaşık alan kasenin dibini görüyor! En lezzetli Hamsiköy sütlacı nasıl yapılır?Bir kaşık alan kasenin dibini görüyor! En lezzetli Hamsiköy sütlacı nasıl yapılır?

#ESHAHABER.COM.TR #haber #gündem #sondakika #news #press #worldnews
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray2054+31
2Fenerbahçe2048+32
3Samsunspor2040+15
4Eyüpspor2036+14
5Göztepe2034+14
6Beşiktaş2032+8
7Başakşehir FK2029+5
8Çaykur Rizespor2027-9
9Gaziantep FK2026-2
10Trabzonspor1925+10
11Alanyaspor2025-4
12Sivasspor2023-8
13Kasımpaşa1922-6
14Antalyaspor2022-17
15Konyaspor2021-8
16Bodrum FK2016-12
17Kayserispor1916-20
18Hatayspor1910-15
19Adana Demirspor205-28
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ