Ekonomi

Haftanın en çok kazandıranı: Borsa mı, altın mı?

Ekonomi - Altın ve borsa tarihi zirveden döndü. Sert düşüşün ardından piyasadaki geri çekilmenin nedenini Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı Haber7'ye anlattı. Sarı, altın için alım fırsatlarını değerlendirdi.

Haftanın en çok kazandıranı: Borsa mı, altın mı?
28-05-2024 14:13
Google News

Haber7

Borsa güne yükselişle başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 21,79 puan ve yüzde 0,20 artarak 10.678,75 puana çıktı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,25 ve holding endeksi yüzde 0,26 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,36 ile iletişim, en çok kaybettiren yüzde 1,39 ile menkul kıymetler yatırım ortaklığı oldu.

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankasının (Fed) bu yıl faiz indirimine başlayacağına yönelik iyimserliğin korunmasıyla pozitif bir seyir izlendiğini söyledi.

Altın fiyatları hareket için cuma gününü bekliyor. Altın fiyatları 2 gündür hareketsiz seyir izliyor. Altın yatırımcıları cuma günü ABD'de açıklanacak kişisel tüketim harcamaları verisini bekliyor. Ons altın 2 bin 349 dolardan işlem görürken; gram altın 2 bin 430 TL'den fiyatlanıyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, rekor seviyeden gerileyen altın ve borsayı Haber7'ye değerlendirdi. 

YABANCI YATIRIMCI BORSADAN ÇIKIYOR MU?

Borsa İstanbul’un son bir ay içerisinde birçok sektörde yatay bir seyrin devam ettiğini belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, endeks içerisinde 10 bin puanın yakalanması ile hızlı bir ivme gerçekleştiğini ancak son dönemde bir isteksizliğin etkili olduğunu ifade etti. Bankaların ve holdinglerin sektör bazında borsaya destek olarak öne çıktıklarını dile getiren Sarı, diğer sektörlerin ise daha stabil kaldığını kaydetti.