Politika

'Hamas lideri Heniyye hitap için Türkiye Parlamentosu'na davet edilsin'

Soykırımcı İsrail’in Başbakanı Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde ağırlanıp tam 72 kez alkışlanması vicdanları sızlatırken, Gazze direnişini gerçekleştiren Hamas’ın lideri Heniyye’nin de Türkiye parlamentosuna hitap etmesi gündeme geldi.

'Hamas lideri Heniyye hitap için Türkiye Parlamentosu'na davet edilsin'
27-07-2024 17:58
Google News

HABER7

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde konuşturulmasına karşılık Türkiye’nin Filistin için aynı adımı atması gerektiğini söyledi. HÜDA PAR Milletvekili Şahzade Demir, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ağırlanması gerektiğini söyledi.

Şahzade Demir, sosyal medya hesapları üzerinden gündeme getirdiği çağrısında, “Gazze’de devam eden soykırımın gölgesinde, Abd ve Siyonizm ortaklığında soykırımı sürdürme kararlılığını sergileyen bir savaş suçlusu taltif edildi. Şahitlik ettiğimiz olay siyonist çete ve amerikan ortaklığının teyidi anlamına geliyor. Bu hadsizliğe verilecek en güzel cevap İsmail Heniyye’nin Gazze’li mazlumları temsilen TBMM’ye davet edilerek konuşmasını sağlamaktır.” dedi.

Gazze’de devam eden soykırımın gölgesinde, Abd ve Siyonizm ortaklığında soykırımı sürdürme kararlılığını sergileyen bir savaş suçlusu taltif edildi. Şahitlik ettiğimiz olay siyonist çete ve amerikan ortaklığının teyidi anlamına geliyor.

Bu hadsizliğe verilecek en güzel cevap…

— Şahzade Demir (@sehzadedemir) July 25, 2024

 

GAZZE'NİN FERYADINI DÜNYAYA DUYURMA FIRSATI

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şahzade Demir’in önerisi, Filistin’in uluslararası arenadaki temsilini güçlendirme amacı doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu çağrının, Gazze’deki İsrail saldırılarına karşı devam eden kahramanca direnişi ve İsrail’in 40 bin kişinin ölümüne yol açan zulmünü bütün dünyaya duyurma fırsatı sunduğu düşünülüyor.

 

 


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ