Gündem

Hamas yöneticisi Nassar'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü: Aslan gibi karşılarına dikildi

Ayasofya Meydanı'ndaki Gazze mitingine katılan Hamas yöneticisi Nassar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan övgüyle bahsetti. Nassar, 'Herkes 'Hamas bir terör örgütü' derken o bir aslan gibi karşılarına dikildi' dedi.

Hamas yöneticisi Nassar'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü: Aslan gibi karşılarına dikildi
04-08-2024 10:57
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

Şehit İsmail Haniye'nin son çağrısını yerine getirmek için Ayasofya Meydanı'nda yaklaşık 200 bin kişi buluştu. 

Burada konuşan Hamas Hareketi yöneticilerinden Talal Nassar, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'yi rahmetle yad etti, davalarının bugün Hamas'ın ve tüm ümmetin omuzlarında devam ettiğini söyledi.

Nassar, İsrail'e bir mesajı olduğunu belirterek, "Sanmayın ki İsmail Heniyye'yi şehit etmekle, Gazze'deki mazlumları katletmekle direnişi bitireceksiniz. Bu direniş bitmeyecek. Çünkü Filistin davası Allah'ın kitabından bir ayettir, bu dava Resulü Zişan'ın hadislerinden bir hadistir. Bu dava İslam baki olduğu sürece devam edecek ve bu ümmetin omuzlarında yürüyecek çünkü bu dava Sultan Abdülhamid'in davasıdır. Bu dava her bir Müslüman'ın davasıdır." diye konuştu.

İsrail'le birlikte tüm dünyaya da bir mesajları olduğunu dile getiren Nassar, şöyle devam etti:

"Biz Gazzeliler, Filistinliler, bir ağacın kök saldığı gibi o toprağa kök salmışız, kimse bizi oradan çıkaramaz. Bu dava bu omuzlarda yükselecek. İsmail Heniyye evlatlarını, torunlarını bu yolda feda etti. Yetmedi bu davanın erleri, bu davanın liderleri, ailelerini feda etti, kendi tertemiz kanları bu yolda feda oldu. Bunu gören bizler, o topraklarda kök salmaya devam edeceğiz. Bizi kimse oradan çıkaramayacak.''

Nassar, Gazze'den, Filistin'den tüm Türkiye'ye selam getirdiklerini belirterek, "İşte o yiğit Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin'in dimdik yanında durdu. Herkes 'Hamas bir terör örgütü.' derken, o bir aslan gibi karşılarına dikildi ve 'Hamas bir direniş hareketidir, Hamas vatanını savunan mücahitlerdir.' dedi. İşte onun için biz sizlere Gazze'nin, Filistin'in selamını getiriyor, her birinize teşekkür ediyoruz." dedi.

Tüm İslam alemine de bir mesajı olduğunu kaydeden Nassar, "Yetmedi mi? Artık birleşmenin vakti gelmedi mi? Bu zulmü kaldırmak için bir dönem nasıl Selahaddin Eyyubi ümmeti birleştirdiyse, o zaman nasıl bu zulmü ümmet kaldırdıysa, bugün de aynı o şekilde sancakların, bayrakların Filistin'e doğru yükselip ümmetin birleşmesinin vakti gelmedi mi?" diye konuştu.

Nassar, kendilerinin bu davaya gönül vermiş Hamas Hareketi olarak söz verdiklerini, yollarından dönmeyeceklerini vurgulayarak, "Bu yolda asla taviz vermeyeceğiz, Sultan Abdülhamid Han nasıl bir zerre toprak için taviz vermediyse, biz de aynen öyle yapacağız. Şeyh Ahmet Yasin'in yolunda yürüyeceğiz. Şehitlerimizin kanları yerde kalmayacak. Onlara vefalı olacağız ve asla bu yoldan vazgeçmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

İsmail Heniyye'nin son çağrısı Ayasofya'da karşılık bulduİsmail Heniyye'nin son çağrısı Ayasofya'da karşılık buldu

İsrailli bakan Katz'ın skandal paylaşımına sert tepkiler! 'Buraya bak, katil ruh hastası'İsrailli bakan Katz'ın skandal paylaşımına sert tepkiler! 'Buraya bak, katil ruh hastası'

Başkan Erdoğan, Haniye için gıyabi cenaze namazı kıldıBaşkan Erdoğan, Haniye için gıyabi cenaze namazı kıldı

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ