Dünya

Haniye'nin oğlundan asil duruş: Babamın kanı daha değerli değildi

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin oğlu, Tahran'da suikast sonucu şehit edilen babası için, 'Babamın kanı, en küçük Filistinli bir çocuğun kanından daha değerli değil. Onunla gurur duyuyoruz ve başımız dik.' dedi.

Haniye'nin oğlundan asil duruş: Babamın kanı daha değerli değildi
31-07-2024 10:22
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran'ın başkent Tahran'da, yeni cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın yemin törenine katıldıktan sonra kaldığı eve düzenlenen füze saldırısıyla katledildi.

"BABAMIN KANI, FİLİSTİNLİ BİR ÇOCUĞUN KANINDAN DAHA DEĞERLİ DEĞİL"

Haniye'nin vefatının ardından aile üyelerinden açıklamalar geldi. Haniye'nin oğlu Abdüsselam Haniye, "Babamın kanı, en küçük Filistinli bir çocuğun kanından daha değerli değil. Onunla gurur duyuyoruz ve başımız dik." derken, gelini " Kadere ve ilahi kadere razı olan kalplerimizle, övülmeye ihtiyacı olmayan bir adamın şehadetine başsağlığı dileriz. Bir baba gibiydi, gözümüzün nuruydu. Haniye saf kanlara katıldı. O büyük bir komutan ve kahramandı. Allah'ın rızası dışında hiçbir şeyi ifade etmiyoruz. Allah bu musibette sabır göstermemizi nasip etsin. Bu dünya fanidir ve Allah'ın izniyle buluşmamız cennette olacaktır. Elveda milletin lideri." ifadelerini kullandı.

OĞLU GİBİ AYNI ASİL DURUŞU HANİYE DE GÖSTERMİŞTİ

Hamas'ın siyasi lideri Haniye, bundan birkaç ay önce, Katar'ın başkenti Doha'da olduğu sırada aile üyelerinin (3 oğlu 3 torunu) İsrail saldırısında katledildiği haberini almış, "Şehitlerimizin mübarek kanı bizi ilkelerimize, mücadelemize, direnişimize ve topraklarımıza bağlılığımızda daha da kararlı kılacaktır. Oğullarımın  ve torunlarımın şehadetiyle bizlere bahşettiği bu şereften dolayı Allah'a şükrediyorum. Bu acılarla ve kanla halkımız, davamız ve ümmetimiz için geleceğimiz ve özgürlük için umut tohumları ekiyoruz. Oğullarım Gazze'yi terk etmedi. Gazze'de kahraman halkımızla beraber cesurca direndiler, mücadele ettiler. Bütün halkımız ve Gazze ahalisi çocuklarının kanlarıyla ağır bedeller ödediler. Ben de onlardan biriyim. Ailemizden 60'a yakın şehidimizi bu mübarek davaya, İslam davasına kurban verdik. Ailemin 60'a yakın ferdi şehit oldu. Filistin halkının bütün şehitleriyle onlar arasında hiçbir fark yok." ifadelerini kullanmıştı.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ