Dünya

Haniye suikasti manşetlerde: Ateş büyüyebilir

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesini manşetlerine taşıyan uluslararası medya, haberlerinde, ateşkes görüşmelerinin sekteye uğrayabileceği ve bölgesel bir savaş ihtimalinin daha da artması üzerinde durdu.

Haniye suikasti manşetlerde: Ateş büyüyebilir
31-07-2024 16:28
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin, İran'ın başkenti Tahran'da katledilmesi dünya basınında geniş yer buldu.

Dubai Merkezli El Arabiya kanalının web sitesi, saldırıdan İsrail'i sorumlu tuttu. El Arabiya'nın manşetinde "İsrail nasıl İran'ın bu kadar derinine girebildi?" ifadeleri yer aldı.

Alman Die Welt gazetesi de saldırının arkasında İsrail'in olduğunu yazdı. "İsrail'in kapasitesinin benzeri olmayan gösterisi" başlıklı bir analiz yayımladı.

ABD merkezli CNN televizyonu, New York Times gazetesi ve İngiliz Guardian gazetesi, Haniye'nin öldürülmesinin ardından bölgede yeni bir savaş çıkabileceğini yazdı. Guardian, başlığında "İsmail Haniye'nin ölümü bölgesel savaş ihtimalini daha da yakınlaştırdı" dedi. CNN ise, suikastın Orta Doğu'yu "tehlikeli yeni bir aşamaya" geçirdiğini yazdı.

Fransız Le Figaro, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in "intikam" sözlerini manşetine taşıdı. Haberde ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Haniye için yayımladığı taziye mesajında Hamas liderine "kardeşim" diye hitap etmesine de dikkat çekildi.

Rus basını, İran'ın suikasttan ABD ve İsrail'i sorumlu tuttuğuna dair açıklamasını ön plana çıkardı. Pravda Gazetesi "Sorumlu kim?" diye sordu, Rusya Dışişleri Bakanlığı ve Kremlin'den gelen kınama mesajlarını haberleştirdi.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ