Dünya

Haniye suikastine dair yeni detaylar ortaya çıktı

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da suikasta uğramasından önceki son anlarına ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor.

Haniye suikastine dair yeni detaylar ortaya çıktı
31-07-2024 10:03
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da suikasta uğramasından önceki son anlarına ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor.

İran Haber Ajansı'nın haberine göre Haniye, Tahran'da savaş gazilerine özel bir tesiste kaldığı sırada yerel saatle 02.00 sıralarında şehit düştü.

Fars Haber Ajansı, saldırıda İran'ın başkentinin kuzeyinde bulunan evinin hedef alındığını bildirdi

İran medyası, Hamas liderinin başkent Tahran'ın kuzeyinde kaldığı eve isabet eden "havadan güdümlü mermi" sonucu öldürüldüğünü bildiriyor.

Lübnan haber sitesi El Mayadin, İranlı bir kaynağa dayanarak Tahran'da Hamas lideri İsmail Haniye'yi öldürmek için kullanılan füzenin İran dışından fırlatıldığını iddia etti.

Kaynak, füzenin ülke içinden atılmadığını ileri sürüyor.

Bu durum İran makamları tarafından henüz resmi olarak doğrulanmadı.

HANİYE SUİKASTİ

Haniye yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın görevi devralma törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu.

İran ve Hamas hareketi suikasttan İsrail’i sorumlu tutarken İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Haniye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.

İsmail Haniye kimdir? Nasıl öldü? Hamas lideri İsmail Haniye'nin bilinmeyen hayatıİsmail Haniye kimdir? Nasıl öldü? Hamas lideri İsmail Haniye'nin bilinmeyen hayatı

'İlk kez açıklıyorum' deyip suikast sonrası Haniye ile ilgili 'Türkiye' detayını duyurdu!'İlk kez açıklıyorum' deyip suikast sonrası Haniye ile ilgili 'Türkiye' detayını duyurdu!

Haniye ile son röportajı yapan gazeteci anlattı: O cümlesi beni çok sarsmıştıHaniye ile son röportajı yapan gazeteci anlattı: O cümlesi beni çok sarsmıştı

Hamas lideri Haniye'ye suikast! Acı haber duyurulduHamas lideri Haniye'ye suikast! Acı haber duyuruldu

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ