Gündem

Haniye'ye suikast! Erdoğan'dan son dakika açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye yönelik Tahran’da gerçekleştirilen kalleş suikastı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. ' dedi.

Haniye'ye suikast! Erdoğan'dan son dakika açıklaması
31-07-2024 11:18
31-07-2024 12:09
Google News

EshaHaber Gündem Haberler

Hamas Lideri İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da gerçekleştirilen suikast sonrası şehit olmasıyla birlikte Türkiye'den açıklamalar peş peşe geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıyı lanetlerken, Filistin'e olan desteklerin devam edeceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:

'LANETLİYORUM'

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’ye yönelik Tahran’da gerçekleştirilen kalleş suikastı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. 

'ALÇAKLIKTIR'

Bu suikast; Filistin Davasını, Gazze’nin şanlı direnişini ve Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesini akamete uğratmaya, Filistinlilerin moralini bozmaya, onları sindirmeye yönelik bir alçaklıktır. 

Hamas lideri Haniye'ye suikast! Acı haber duyuruldu

Haniye'nin şehit edilmesi sonrası Türkiye'den ilk açıklama

Tüm dünyaya bu çağrıyı yapmıştı! Haniye'nin beklediği tarih...

'EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR'

Daha önce Şeyh Ahmed Yasin’e, Abdülaziz El Rantisi’ye ve daha pek çok Gazzeli siyasi isme yapılan menfur saldırıların amacı ne ise, İsmail Heniye kardeşime yönelik düzenlenen suikastın amacı da odur; ancak siyonist barbarlık bugüne kadar olduğu gibi emellerine yine ulaşamayacaktır.

İslam dünyasının daha güçlü duruşu ve insanlığın ittifakıyla inşallah Gazze’deki zulüm ve soykırım başta olmak üzere İsrail’in coğrafyamızda estirdiği terör mutlaka son bulacak, bölgemiz ve dünyamız huzura kavuşacaktır. 

'TÜRKİYE OLARAK DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Bunun için Türkiye olarak bütün yolları denemeye, bütün kapıları zorlamaya ve Filistinli kardeşlerimizi tüm imkanlarımızla, tüm gücümüzle desteklemeye devam edeceğiz. 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, özgür, egemen ve bağımsız Filistin Devleti’nin tesisi için çalışmayı sürdüreceğiz. 

Menfur saldırı sonucu şehit olan kardeşim İsmail Heniye’ye Allah’tan rahmet; ailesine sabır, Gazzeli ve Filistinli kardeşlerimiz ile İslam alemine başsağlığı diliyorum. 

Rabbim cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’ye yönelik Tahran’da gerçekleştirilen kalleş suikastı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.

Bu suikast; Filistin Davasını, Gazze’nin şanlı direnişini ve Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesini akamete uğratmaya, Filistinlilerin moralini…

Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) July 31, 2024eshahaber.com.tr


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ