Gündem

Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları sonuçları açıklandı

Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları öğrenci alım işlemlerinde son aşamaya gelindi. Sonuçlar, personel temin sisteminden e-Devlet şifresi ile erişime açıldı.

Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları sonuçları açıklandı
02-08-2024 19:27
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

MSÜ Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları sonuçları açıklandı. e-Devlet şifresi ile kontrol edilebilecek olan sonuçlar adayların erişimine açıldı. Harp Okulları için kesin kayıt işlemleri 19-29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ek kontenjanlar için yerleştirme ise 28 Ağustos-6 Eylül tarihleri arası yapılabilecek.

Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise kesin kayıt işlemleri 9-20 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak. Ek yerleştirmeler ise 19 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında tamamlanacak.

ADAY YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Askeri okullara aday yerleştirme işlemlerinde Aday Değerlendirme Puanı ve tercih sıralamaları dikkate alınıyor. Herhangi bir ek yerleştirme durumunda ise ADP sıralaması dikkate alınacak. Adaylar kayıt süreci boyunca telefon numaralarını değiştirirse bu durumu MSÜ Rektörlüğüne bildirmek zorundalar. Ayrıca ilgili okullara kayıt için gerekli evraklar MSÜ sitesinde yayınlanacaktır.

Bu süreçte güvenlik soruşturmaları devam etmekte olup, hastane muayene sonuçlarına göre "Askeri Öğrenci Olamaz" raporu alan adaylar kayıt yaptıramayacak. Adayların kayıt işlemlerinde hız kazanması için MSÜ tarafından yapılacak tüm duyuruları ve çağrıları takip etmeleri önem arz etmektedir.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ