Gündem

Hasan Akgün'den Büyükçekmece'ye yeni heykel festivali! Maliyeti merak konusu oldu

CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin etkinliklerinden olan Uluslararası Heykel Sempozyumu'na katılan heykeltraşlar heykel yapımına başladı.

Hasan Akgün'den Büyükçekmece'ye yeni heykel festivali! Maliyeti merak konusu oldu
22-07-2024 20:57
Google News

24 Temmuz - 3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan 25. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan yerli ve yabancı heykeltraşlar heykellerini yontmaya başladı.

YURT DIŞINDAN HEYKELTRAŞLAR GETİRİLDİ

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Nurettin Bektaş’ın kreatörlüğünü üstelendiği Uluslararası Heykel Sempozyumuna Anna Sosençkaya (Rusya), Allesio Ranaldi (İtalya), Kamen Tanev (Bulgaristan), Çiprian Hopirteam (Romanya) ve Ozan Dursun ve Sıtkı Eryılmaz (Türkiye) den heykel sanatçıları katılıyor.

HEYKELLER BÜYÜKÇEKMECE'DE SERGİLENECEK

Mermer bloklar üzerinde figürlerini yontmaya başlayan heykeltraşların eserleri 1 Ağustos Perşembe günü Kültürpark Dalyan Kafe yanında sergilenecek.

SEMPOZYUMA KATILAN HEYKELTRAŞLAR PLAKET ALACAK

2 Ağustos Cuma günü ise Kültürpark Kemal Sunal Amfi Tiyatro’da düzenlenecek törenle heykel sempozyumuna katılan heykeltıraşlara plaketleri takdim edilecek.

Festivalin sonunda heykeltraşların Büyükçekmece’ye bırakacakları heykeller ilçenin park ve meydanlarında sergilenecek.

30 YILINA 25 HEYKEL FESTİVALİ SIĞDIRDI

1994’ten bu yana Büyükçekmece Belediye Başkanı olan Hasan Akgün, 30 yıldır kesintisiz bir şekilde ilçede yerel yöneticilik yapıyor.

7 kez seçim kazanan Akgün 25 yıldır heykel festivalleri düzenliyor.

Belediyeden bir açıklama yapılmazken, son festivalin maliyeti merak konusu oldu.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ