Baklava yapmak için en çok emek isteyen şeylerden bir tanesi baklava yufkası açmaktır. Aynı zamanda oldukça vakit almaktadır. Baklavalık yufka açmak için yeterli vakti olmayan kişilerin imdadına marketlerde hazır satılan baklavalık yufkalar yetişmekte. Hızlı ve pratik olması sebebiyle de oldukça tercih edilmektedir.
El açması baklavalık yufka için zamanı olmayan kişiler için, hazır baklavalık yufkadan yapabileceğiniz tarifleri araştırdık. İşte ev baklavası tadını verecek, şerbetini tam çekecek ve oldukça beğenilecek olan hazır baklavalık yufkadan baklava tarifi…

HAZIR BAKLAVALIK YUFKADAN BAKLAVA TARİFİ
HAZIRLIK SÜRESİ: 25 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA
Hazır baklavalık yufkadan baklava tarifi için malzemeler;
1
paket baklavalık yufka (40 yaprak),150 gram tereyağı,1 çay bardağı sıvı yağ,Ceviz veya fıstık içi
Şerbeti için:
4 su bardağı su,3 su bardağı şeker,
5 damla limon suyuHazır baklavalık yufkadan baklava nasıl yapılır?

Şerbet için şeker ve
suyu tencereye alın.Orta ateşte kaynayana
kadar karıştırarak pişirin.Şerbet kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip beş dakika
daha kıvam
alana kadar kaynatın.Şerbeti ocaktan alıp soğuması için kenara bırakın.Fırını 180
derecede ısıtmaya başlayın.Bir sos tavasında tereyağını eritin. Köpük
kısmını kaşık yardımıyla ayırın.Sıvı yağı da içerine ekleyin.Fırın tepsinizi tabanını bu yağ ile yağlayın.Fırın tepsisinin içerisine iki kat baklavalık yufka koyup üzerini yağlayın.Üzerine
tekrar iki kat yufka koyun ve yağlayarak bu
şekilde 20
tane yufkayı yerleştirin.Yirminci yufkaya geldiğinizde yağ sürmeyin.Ceviz ya da fıstık içini serpin.Tekrar
kalan baklavalık yufkalar bitene kadar ikişer kat ekleyip, yağlayarak
devam edin.Baklavalık yufkalar bittiği
zaman baklavanızı dilediğiniz şekilde dilimleyin.Kalan yağı
üzerine gezdirerek dökün.Fırının içerisine atın ve
yaklaşık 40 dakika boyunca kontrollü bir şekilde pişirin.Baklavanız fırından çıktıktan
sonra soğuk şerbeti
kepçe yardımıyla her
yerine gelecek şekilde gezdirerek
yavaş yavaş dökün.Oda sıcaklığında en az 2
saat şerbetini çekene kadar bekletin ve ardından buzdolabına kaldırın.
Soğuk soğuk, üzerine toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!
Editor : Eshahaber