Spor

Hentbol Federasyonu'nun yeni başkanı Haber7'ye konuştu

Tüm Spor - Türkiye Hentbol Federasyonu başkanlığına Mesut Çebi seçildi. Çebi, Haber7 mikrofonuna açıklamalarda bulundu.

Hentbol Federasyonu'nun yeni başkanı Haber7'ye konuştu
28-09-2024 10:18
Google News

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) 6. Olağan Genel Kurulu ile 7. Olağan Mali Genel Kurulu, The Green Park Hotel'de 246 delegeden 180 delegenin geçerli imzasıyla yapıldı. Başkanlık için Uğur Kılıç, Mesut Çebi ve Erhan Aras yarıştı.

Genel kurulun divan başkanlığına getirilen Abdullah Albunar, seçim öncesinde THF tarafından hazırlanan ve daha önce internet sitesinde ilan edilen, kurul günü de delegelere kitapçık olarak dağıtılan faaliyet raporu, yönetim kurulunun hesap ve faaliyetleri, denetim raporu, 2025-2026 yılı tahmini bütçeleri ve faaliyetleri, federasyonun iktisadi işletmesi faaliyet ve giderleri oylanarak ibra edildi.

Genel kurula katılan 238 delegeden 220 delege oy kullandı. Kullanılan oylardan 48 oy Uğur Kılıç'a, 112 oy Mesut Çebi'ye, 59 oy da Erhan Aras'a çıktı, 1 oy da geçersiz sayıldı.

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkan Adayı Mesut Çebi, bütün adaylara seçim süreci boyunca gösterdikleri nezaket için ve hentbolun bugünlere gelmesinde verilen emekler için teşekkür etti.

"POPÜLARİTENİN ARTIK HENTBOLA GELMESİ GEREKİYOR"

Birlik ve beraberlik mesajı veren Çebi, "Yönetim kurulumuzla birlikte her bir fikre değer vereceğiz, tüm projeler hepimizin projesi olacak. Şeffaflık, katılımcılık ve hesap verilebilirlik benim için son derece önemlidir. Sporun tüm paydaşlarıyla istişare de bulunacak, hentbol ailesinin tüm fertleriyle üretilecek projeler hepimizin projeleri olacak. 20 senedir futbolda son 10 yıldır da basketbolda olan popülaritenin artık hentbola gelmesi gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Hayallerimiz büyük inancımız tam, büyük başarılar hiçbir zaman tesadüf değildir." diyen Çebi, şöyle konuştu:

"Hentbolla yatıp, hentbolla kalkarak, güç birliği yaparak problemleri çözeceğiz. Kaynaklarımızı güçlendireceğiz. Kulüp ayrımı yapılmaksızın herkesin federasyonu olarak tüm kulüplerimize destek olacağız. Ulaşılabilir bir federasyon olacağız. Sporcularımızın, antrenörlerimiz, hakemlerimizin eğitimlerine büyük önem veriyoruz. Amacımız uluslar arası arenada daha güçlü temsil sağlamak ve hentbolumuzu daha öteye taşımak olacaktır. Milli takımlar organizasyonumuzu tamamen değiştireceğiz. Güçlü kulüpler oluşturmak için adımlar atacağız. Sizleri sadece seçim döneminde hatırlayan bir federasyon olmayacağız."

Hentbolun içinden geldiğini vurgulayan Çebi, "Sizlerden birisi olarak sporcularımızı çok iyi anlıyorum, televizyonlarda, gazetelerde, kahvehanelerde, mahallelerde insanların hentboldan bahsettiği, sporcularımızın isimlerini kullanarak onları gururlandırdığı bir gelecek hayal ediyorum ve bunu hep birlikte başarabileceğimize inanıyorum." dedi.

Çebi teşekkür konuşmasında, hentbolda top toplamış, su taşımış birisi olarak bugün federasyon başkanı olmanın haklı gururunu yaşadığını belirterek, "İlk işimiz yarından itibaren Türk hentbolunu Avrupa ve dünya ölçeğine nasıl taşımak olacak, projelerimizi hayata geçirmek olacak, bize inanın bize güvenin bu işleri hep birlikte başararacağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkan Adayı Mesut Çebi'nin yönetim kurulunda (asil) şu isimler yer alıyor:

"Ali Ceylan, Altuğ Taşdemir, Can Aksoy, Deniz Kızılırmak, Doğancan Erol, Enis Ulusoy, Kenan Gökmen, Mustafa Turan, Sinan Başer, Yiğit Şenocak."

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray618+15
2Fenerbahçe613+9
3Beşiktaş513+7
4Başakşehir FK613+5
5Samsunspor612+4
6Göztepe59+5
7Eyüpspor69+3
8Konyaspor68-1
9Sivasspor78-2
10Antalyaspor68-3
11Kasımpaşa66-2
12Alanyaspor66-3
13Bodrum FK66-4
14Trabzonspor550
15Gaziantep FK54-3
16Çaykur Rizespor64-11
17Kayserispor53-4
18Hatayspor62-6
19Adana Demirspor61-9
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ