Yaşam

Hünkar beğendi nasıl yapılır? Hünkar beğendi tarifi...

Haber 7 - Geleneksel Türk mutfağının farklı kültürlerle harman olduğu hünkar beğendi, lokum gibi pişen etin közlenmiş patlıcanla bütünleşmesiyle ortaya çıkan benzersiz bir yemektir. hoş sunumuyla sofraları zenginleştiren hünkar beğendi, lezzetinin yanında kısa sürede hazı

Hünkar beğendi nasıl yapılır? Hünkar beğendi tarifi...
29-07-2022 10:24
Google News

Hünkar beğendi, lezzeti ve görüntüsünün zenginliğinin yanında aslında oldukça kolay hazırlanan bir yemektir. Beşamel sos ve köz patlıcanın buluşmasıyla ortaya çıkan sos ve bu sosun üzerine ilave edilen lokum kıvamındaki kuşbaşı etlerin birleşmesiyle sunulur. Geleneksel Türk mutfağının efsaneleşen lezzeti haline gelen hünkar beğendi, özel misafirler için sıklıkla tercih edilir. İşte hünkar beğendi püf noktaları...

Patlıcan kebabı nasıl yapılır? Patlıcan kebabı tarifi...Patlıcan kebabı nasıl yapılır? Patlıcan kebabı tarifi...

Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

600 gr dana kuş başı

2 adet kuru soğan

4 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

3 adet domates

2 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı tuz

Beğen İçin Malzemeler:

4 adet patlıcan

1,5 su bardağı süt

1,5 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar

1 çay kaşığı tuz

1 ay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:

Hünkar beğendi yemeğini hazırlamaya başlarken ilk olarak patlıcanlar közlenmek üzere kısık ateşe konur. Ardından kuru soğan ve domatesler küp küp doğranır ve zeytinyağında kavrulur. İyice kavrulan soğan ve domatesin üzerine sarımsa da ilave edilir. Hepsi iyice harmanlandıktan sonra kuşbaşı etler de tencereye ilave edilir. 

Domates salçası, karabiber ve son olarak da tuz ilave edildikten sonra 2 su bardağı su eklenir ve kapağı kapatılarak etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. 

Beğendi için, tereyağı ve un tencereye alınır. Unun kokusu çıkana kadar iyice kavrulur. Ardından süt ve kabukları soyulup ince ince doğranan patlıcan eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Kremamsı bir yapıya sahip olan beğendinin içine tuz ve karabiber de eklenir. 

Hazırlanan beğendi servis tabağına alınır ve üzerine takribi 40 dakikadır pişen lokum kıvamındaki etler eklenerek servis edilir. Afiyet olsun...