Gündem

İBB hukuksuzca ağaçları kesmişti! Ağaçlar tedavi edilebilirmiş

CHP'li İBB'nin Çırağan Caddesi'nde bulunan 'korumaya değer' statüdeki 112 çınar ağacını kökünden kesmesi sonrası tartışmalar sürüyor. Sabah Gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ, "Ağaç işte böyle tedavi edilir" başlıklı yazısında olaya değindi.

İBB hukuksuzca ağaçları kesmişti! Ağaçlar tedavi edilebilirmiş
05-04-2022 23:47
05-04-2022 23:50
Google News

Beşiktaş'ta Çırağan Caddesi'nde yol boyunca uzanan ve 'korumaya değer' konumunda bulunan çınar ağaçlarından 112 tanesi CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından köklerinden kesildi.

İBB ağaçların hastalık nedeniyle kesildiğini öne sürdü. Tartışmalar sürerken, Sabah Gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ konu ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Aytuğ son seçeneğin kesilme olmadığını belirterek, "Peki hastalanan ağaçların kesilmesi zorunlu mudur? Uzmanlar büyük bir ittifakla bu soruya "Hayır" cevabını veriyorlar. Çünkü kanser olan ağaçları tedavi etmenin pek çok yolu olduğunu, kökünden kesmenin yani 'ötenazinin' en son seçenek olduğunu belirtiyorlar." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Çırağan Caddesi'ndeki 112 çınar ağacı İBB tarafından kesildiBeşiktaş Çırağan Caddesi'ndeki 112 çınar ağacı İBB tarafından kesildi

İBB'nin asırlık çınar ağacı katliamına Çengelköy örneğiyle tepkiİBB'nin asırlık çınar ağacı katliamına Çengelköy örneğiyle tepki

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ'un "Ağaç işte böyle tedavi edilir" başlıklı yazısı;

Çırağan Caddesi'ndeki asırlık çınar ağaçlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 'kanser oldukları gerekçesiyle' kesilmesi üzerine başlayan tartışma bir türlü hız kesmiyor. Peki hastalanan ağaçların kesilmesi zorunlu mudur? Uzmanlar büyük bir ittifakla bu soruya "Hayır" cevabını veriyorlar. Çünkü kanser olan ağaçları tedavi etmenin pek çok yolu olduğunu, kökünden kesmenin yani 'ötenazinin' en son seçenek olduğunu belirtiyorlar.

CHP'li İBB'nin Çırağan'daki ağaç katliamının görüntüleri ortaya çıktı!CHP'li İBB'nin Çırağan'daki ağaç katliamının görüntüleri ortaya çıktı!

ORFAMDER: Hastalığın yayılmasına İBB sebep olmuşturORFAMDER: Hastalığın yayılmasına İBB sebep olmuştu

Ben de ağaç tedavisinin en çarpıcı yöntemlerinden birini sürekli kullandığım Bahçeköy Yolu'nda bizzat gözlerimle gördüm. Caddenin iki yanında yer alan ve ta Çayırbaşı'na kadar uzanan dünya güzeli kavak ağaçlarının gövdeleri birer birer çürüyüp, oyulmaya başlamıştı. Hatta bazılarının gövdeleri içine bir insanın rahatça sığacağı kovuklara dönüşmüştü. Ama o ağaçlar şanslıydı. Çünkü belediyenin insafına mahkum değillerdi. Tam da orada, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nin kampüsü bulunuyordu. Üniversite bünyesinde Orman Bölge Müdürlüğü'nün de katılımıyla ağaçların kurtarılması için hemen seferberlik başlatıldı. Bir süre sonra ağaçları devirecek olan o kovuklar, özel bir madde ile dolduruldu. Sonraki iki baharda o ağaçların nasıl yeniden tomurcuklandığını, canlandığını gördüm ve emeği geçenlere her geçişte dua ettim. O tedavi edilmiş ağaçlar, orman fakültelerinin neden gerekli olduğunu hatırlatan birer anıt gibi yükseliyor şimdilerde. Demek ki sevda neymiş? Emekmiş!..

CHP'li İBB'nin 'kanser' diye katlettiği çınar ağaçlarının hepsi hasta değildiCHP'li İBB'nin "kanser" diye katlettiği çınar ağaçlarının hepsi hasta değildi

 

#haber7


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ