Gündem

İBB'nin yüzde 100 zam yaptığı paylaşımlı bisikletler ortada yok, istasyonlar çöplük oldu

CHP’li İBB yönetiminin yüzde 100 zam yaptığı İSBİKE uygulaması uzun süredir atıl durumda. Haber7’nin bisiklet istasyonlarının çöplüğe dönüştüğünü ortaya çıkardığı günden bu yana İSBİKE uygulaması hep daha kötüye gitti.

İBB'nin yüzde 100 zam yaptığı paylaşımlı bisikletler ortada yok, istasyonlar çöplük oldu
14-06-2024 20:32
Google News

HABER7

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti döneminde bisiklet kullanımını yaygınlaştırıp çevre ve ekonomiye katkı sağlamak için 2012 yılında hayata geçirilen Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi (İSBİKE), son 5 yılda adeta “çöpe” çevrildi. Mevcut İBB yönetimi, 80,4 km uzunluğundaki bisiklet yollarına ilave yapamadığı gibi, 300 istasyon ve 3 bin bisikletlik İSBİKE uygulamasını kullanılmaz hale getirdi. İSBİKE bisiklet istasyonlarında artık büyük oranda bisikletler yer almazken, uzun süre hizmet vermeyen park noktaları çöplük olarak kullanılmaya başlandı. 12 milyon TL yatırımla kurulan İSBİKE sistemi adeta iflas etti.

İstanbullular ulaşım yükünü hafifleten çevreci bisikletlere ulaşmakta güçlük çekiyor

BİSİKLETİN KENDİSİ YOK ZAMMI VAR

Haber7’nin 17 Ekim 2022’de “İSBİKE istasyonları çöp kutusuna döndü” haberiyle gündeme taşıdığı skandalla ilgili hiçbir iyileştirme hamlesinde bulunmayan İBB yönetimi, paylaşımlı bisikletlerin en yoğun kullanıldığı sahillerde bile istasyonları boşalttı.