Eğitim

İbn Haldun Üniversitesi Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençleri ağırlıyor

İbn Haldun Üniversitesi YKS Akademi ve Kültür Sanat Yaz Okulu’nun bu yıl üçüncüsü düzenliyor. Üniversite ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile hayata geçirilen projeye farklı illerden 260 öğrenci katılım sağlıyor.

İbn Haldun Üniversitesi Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençleri ağırlıyor
16-07-2024 17:23
Google News

7 Temmuz’da başlayan YKS Akademi ve Kültür Sanat Yaz Okulu bu yıl yine dolu dolu geçiyor. 4 hafta sürecek olan akademi ve yaz okulunun amacı öğrencilerin yaz tatilini en verimli şekilde geçirmelerini sağlamak ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak…

İbn Haldun Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Sarı programın öğrenciler için tamamen ücretsiz olduğunu belirtti. “Konaklama, eğitim, ulaşım, yemek, geziler ve etkinlikleri ile tamamen ücretsiz bir program. Amacımız Milli Eğitim Bakanlığı kanalıyla Türkiye’nin farklı illerinden davet edilen lise öğrencilerinin yaz tatillerini verimli kullanmaları; bunun yanında değişik sanat, kültür ve spor alanlarında kendilerini keşfetmelerini sağlayarak eğlenerek öğrenme ve öğrendiklerini uygulayıp davranışa dönüştürmelerine yardımcı olmaktır. İbn Haldun Üniversitesi olarak gençlere ve dolayısıyla ülkemizin geleceğine her alanda yatırım yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.



Öğrenciler YKS Akademi’de Türkçe, matematik, coğrafya, tarih ve fen bilimleri derslerini görüyor. Uzman öğretmenler tarafından verilen derslerde öğrenciler zayıf oldukları konuları çalışma fırsatı yakalıyor, deneme sınavlarında kendilerini ölçüyor.

Ayrıca beynin stres ve kaygı düzeyini ölçebilen Neurofeedback, Hacettepe kişilik envanteri, uyku ölçeği, enneagram ve duygu düzenleme ölçeği testleri uygulanıyor. Üniversite hazırlık sürecinde öğrencilerde var olabilecek stres ve kaygı düzeylerini ölçmek için yapılan bu testlerin sonuçları öğrencilere verilecek. Çıkan sonuçlar uzmanlar tarafından değerlendirilip gerekli  görülen öğrencilere alınabilecekleri önlemler anlatılacak.

Kültür Sanat Yaz Okulu’ndaysa öğrenciler için düzenleme becerileri, dijital medya okuryazarlığı,  ders çalışma teknikleri, kariyer planlama, algoritma ve yapay zeka, kişiler arası etkili iletişim, tarih okumaları, drama, adap ve ahlak gibi dersler veriliyor. Okulda yazarlık atölyesi, video prodüksiyon atölyesi gibi çok sayıda atölye de bulunuyor. Öğrenciler derslerden arta kalan zamanda kültür sanat ve spor etkinliklerine katılıyor. Yine öğrenciler için çeşitli gezi programları da düzenleniyor.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ