Sıcak yaz günlerinden içinizi ferahlatacak en iyi seçeneklerden bir tanesi soğuk ev yapımı meyve sularıdır. Yaz meyvesi olan karpuz, sadece dilimli yenilmenin yanı sıra karpuz suyu ile oldukça lezzetli bir içeceğe dönüşüyor. Karpuz suyu oldukça hızlı hazırlanan ve bunaltıcı sıcaklarda içinizi serinletecek bir içecektir.
KARPUZ SUYU NASIL YAPILIR?
Karpuz suyu tarifi 3 ana malzeme ile yapılan oldukça basit bir içecektir. Karpuz suyu yapmak için gerekli malzemeler; karpuz, limon suyu ve zencefil suyudur. Malzemeler arasında aşina olmadığımız tek şey zencefil suyu.
Zencefil suyu yapımı ise oldukça basittir. Kök zencefilin kabuklarını soyun ve küçük küçük kesip blendera atın. Blendera çalıştırın ve zencefili iyice parçalayın. Parçalanan zencefilin içerisine 3,5 su bardağı su ve 3 yemek kaşığı bal ya da arzuya göre şeker ekleyip tekrar blenderden geçirin. Süzün ve buz küplerine pay ederek 6 ay boyunca buzlukta saklayın ve dilediğiniz zaman içeceklerinizin içerisine ekleyin.
Karpuz suyu yapmak için öncelikle karpuzun çekirdeklerini ayıklayın ve küp küp kesin. Karpuzları blenderin içerisine atın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Eğer meyve suyu posası sevmiyorsanız bu aşamada karpuz suyunu bir tülbent yardımıyla süzün.
Kalan suyu bir sürahi içerisine aktarın, içerisine limon suyu ve zencefil suyu ekleyin. Güzelce karıştırın ve buz küpleri dolu bardakların içerisine pay edin.
KARPUZ SUYU TARİFİ ÇEŞİTLERİ
Karpuz suyu tarifinin en basit hali yukarıda anlattığımız gibi yapılanıdır. Bu şekilde bile oldukça ferahlatıcı, canlandırıcı ve besleyici bir meyve suyu tarifi hazırlayabilirsiniz. Klasik varyasyonlardan farklı olarak aşağıda yer alan şekilde de sunum yapabilirsiniz.
Karpuz suyunu Maden Suyu İle Birleştirin.
Karpuz suyu tarifi oluştururken içerisine ekleyeceğiniz suya maden suyu karıştırın. Bu ufak tüyo karpuz suyu içeceğinizi daha canlandırıcı ve eğlenceli bir hale getirir. Eğer daha gazlı bir içecek isterseniz su yerine maden suyu kullanabilirsiniz.
Naneli Karpuz Suyu
Daha taze ve tatlı bir içecek için karpuz suyu tarifinizin içerisine naneli şurup ekleyerek farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz. Aynı şekilde maden suyu ile birleştirip, afiyetle tadını çıkarın.
Peki, lezzetli ve basit bir karpuz suyu tarifi nasıl yapılır? İşte adım adım, tam ölçüleriyle sıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatacak karpuz suyu tarifi…
KARPUZ SUYU TARİFİ
Karpuz suyu tarifi için malzemeler;
8 su bardağı çekirdeksiz küp küp kesilmiş karpuz2 yemek kaşığı taze limon suyu,Yarım çay kaşığı zencefil suyuKarpuz suyu tarifi nasıl yapılır?
Adım 1
Karpuz suyu tarifi hazırlamak için öncelikle yapmanız gereken 8 su bardağı çekirdeklerini ayırdığınız ve küp küp kestiğiniz karpuzları blenderden geçirmek. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çalıştırın.
Adım 2
Eğer meyve posası sizi rahatsız ediyorsa bir tülbent ya da süzgeç yardımıyla karpuz suyunu süzün.
Adım 3
Kalan meyve suyunu bir sürahi içerisine boşaltın. 2 yemek kaşığı taze limon suyu ve yarım çay kaşığı zencefil suyunu içerisine ekleyip karıştırın.
Adım 4
Karpuz suyunuzu buz küpleri ile dolu bardaklara pay edin, nane ile süsleyip servis edin.
Afiyet olsun!
Editor : Eshahaber