On dokuzuncu gün iftar menümüzde, ana yemek tadında bir çorba ile başlangıç yapıyoruz. Çorbanın hemen ardından ismini çorba olarak sıklıkla kullandığımız bir pilav ve son zamanlarda oldukça popüler olan bir turşu ile devam ediyoruz. Ve son olarak da her zaman olduğu gibi klasikleşmiş enfes bir tatlı ile iftar menümüzü sonlandırıyoruz.
İşte on dokuzuncu gün iftar menümüz...
19. GÜN İFTAR MENÜ
Köfteli çorbası,Ezogelin pilavı,Soğan turşusu,Kabak tatlısıKÖFTELİ ÇORBASI
Ana yemek ve çorba arasında kalmış, besleyici ve doyurucu köfteli çorba ile iftar menümüze lezzetli bir başlangıç yapıyoruz. Tam bir sulu yemek olan bu tarif, sofranızdaki yorumculardan tam not alacak
Çorba görünümlü ana yemek: Köfteli çorba tarifi
EZOGELİN PİLAVI
Ezogelin denilince aklımıza hep ilk çorbası geliyor. Peki, siz hiç ezogelin pilavı denediniz mi? İftar sofranıza farklılık getirecek bu pilav tarifini mutlaka denemelisiniz.
Çorbası da güzel ama bu bir başka: Ezogelin pilavı tarifi
SOĞAN TURŞUSU
Hızlı bir şekilde hazırlanması ve kısa sürede servise hazır hale gelmesiyle son zamanlarda oldukça popüler olan soğan turşusu ile menümüze devam ediyoruz. Lezzetiyle her yemeğin yanına özellikle hamburgerlerin içerisine uyum sağlamasıyla çok sevilen soğan turşusunu sizde mutlaka denemelisiniz.
Hiç bitmesin isteyeceksiniz: Soğan turşusu tarifi
KABAK TATLISI
Kabak tatlısına ne denir ki! Hakkında methiyeler düzsek az kalır. Hele ki üzerine tahin ya da kaymak oldu mu, bir tanesi asla kesmez. Ama yine de ölçülü olmakta fayda var.
Yedikçe yediren: Kabak tatlısı tarifi
Şimdiden afiyet olsun!
Editor : Eshahaber