Ramazan ayına özel hazırladığımız, iftar menümüze dokuzuncu gününde klasik ama herkesin sevdiği bir çorba ile başlangıç yapıyoruz. Ardından tezgâhlarda yerini alan bir balık yemeği ve yanına çok yakışacak bir salata ile devam ediyoruz. Son olarak balıklı yemek menülerinin en sevdiği tatlı ile menümüzü sonlandırıyoruz.
İşte sizlere fikir verme amaçlı çıktığımız bu yolda, Ramazan ayının dokuzuncu günü iftar menüsü…
9. GÜN İFTAR MENÜSÜ
Mercimek çorbası,Fırında levrek,Roka salatası,Fırın helvaMERCİMEK ÇORBASI
İftar menümüze en klasik, çorba denildiğinde aklımıza ilk gelen mercimek çorbasıyla başlangıç yapıyoruz. Tadı ve kıvamıyla tüm gün olan açlığımızı hafif bir şekilde baskılayacak ve midemizi rahatlatacaktır.
Kıvamıyla: Mercimek çorbası tarifi
FIRINDA LEVREK
Bir gün et bir gün tavuk derken bu gün de hazır zamanı gelmişken güzel bir balık menüsü oluşturalım dedik. Levreğin sebzeler ile muhteşem uyumu ve lokum gibi tadıyla iftar sofranızın yıldızı olacak.
Görüntüsü bile yetiyor: Fırında levrek tarifi
ROKA SALATASI
Balık olan bir menüde olmazsa olmaz bir şey varsa o da roka salatasıdır. Peynir ve rokanın muhteşem uyumu, levrekle beraber mükemmel bir ikili olacaktır.
Balığın en iyi eşlikçisi: Roka salatası tarifi
FIRIN HELVA
Madem bugünün iftar menüsü balık üzerine o zaman son dokunuşu da balığın yanına yakışan en güzel tatlıyla yapalım. Fırında helva tarifi ile balık yedikten sonra oluşan şekerli bir şeyler yeme isteğini, bu basit ama lezzetli tarif ile sonlandırıyoruz.
Hemen hazır: Fırın helva tarifi
Şimdiden afiyet olsun!
Editor : Eshahaber