Politika

'İlk kez açıklıyorum' deyip suikast sonrası Haniye ile ilgili 'Türkiye' detayını

Tahran'da uğradığı suikast sonucu şehit olan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran ziyareti sonrası Türkiye’ye gelip TBMM'de konuşma yapacağı öğrenildi.

'İlk kez açıklıyorum' deyip suikast sonrası Haniye ile ilgili 'Türkiye' detayını
31-07-2024 10:08
Google News
EshaHaber Gündem Haberler  

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, cumhurbaşkanı seçimini kazanan Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere bulunduğu Tahran'da suikastte uğradı.

İSRAİL'İN TERÖR SALDIRISINDA ŞEHİT OLDU

İran devlet televizyonunun Devrim Muhafızları Ordusunun açıklamasına dayandırdığı habere göre, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Tahran'da kaldığı konutuna düzenlenen terör saldırısı sonucu şehit oldu.

Son dakika: Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Tahran'da uğradığı suikast sonrası şehit oldu.

HAMAS: CEZASIZ KALMAYACAK

Haniye'nin öldüğünü doğrulayan Hamas, "Haniye, siyonist bir saldırı sonucu Tahran'da öldürüldü. Hamas liderinin suikastı korkakça bir eylem, cezasız kalmayacak." açıklamasını yaptı. İran'dan yapılan açıklamada ise suikastın soruşturulduğu ve sonuçlarının yakında açıklanacağı belirtildi. Yaşanan sıcak gelişmeleri A Haber'de değerlendiren gazeteci Turan Kışlakçı önemli bilgiler paylaştı.

Son dakika: Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Tahran'da uğradığı suikast sonrası şehit oldu.

MECLİS'TE KONUŞMA YAPACAKTI

 

Gazeteci Turan Kışlakçı şu açıklamaları yaptı;

Ben birkaç gün önce İsmail Haniye'nin yardımcısı ile görüştüm. Haniye'nin Türkiye'den bir davet aldığını hatta Tahran ziyareti sonrası Türkiye'ye gelecekti. İsmail Haniye'nin Meclis'te bir konuşma yapması bekleniyordu. Bununla ilgili bir hazırlıkta vardı. Benzer bir davet Mahmut Abbas'a da gitmişti ama o bahaneler sürerek gelmedi. Ben bu Meclis'te konuşma durumunu ilk kez A Haber'de söylüyorum.

TÜRKİYE'NİN DAVETİNİ KABUL ETMİŞTİ

İsmail Haniye, Tahran ziyaretinden sonra Türkiye'ye gelmeyi ve Meclis'te konuşmayı hedefliyordu. Bana bir davet gittiğini de söylediler. Türkiye tarafının bunu duyurmasını bekliyorlardı. Tahran'dan sonra buraya gelecekti. Davet resmi olarak yapılmış ve konuşma yapılacaktı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bunu duyurması bekleniyordu. Sadece saat ve zaman belirlenecekti. Haniye Türkiye tarafından yapılan daveti kabul etmişti.

Son dakika: Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Tahran'da uğradığı suikast sonrası şehit oldu.

 

"SINIRLARI BELLİ OLMAYAN TEK DEVLET"

Birleşmiş Milletler'e üye olup da bugün sınırları belli olmayan tek bir devlet var yeryüzünde o da İsrail'dir. Yani sınırları belli olmayan bir devlet buraya üye olmaz. Siyonist İsrail Devleti sınırları olmayan tek devlettir.

HAYALLERİNDE ANADOLU'DA VAR

Nerede başladığı ve bittiği belli olmayan bir devlet. Katil Netanyahu 1194 yılında yazdığı "Güneşin altında bir yer" adlı kitabında hedefinin Büyük İsrail Devleti'ni kuracaklarını söylüyor. Bunu sadece siyasi ve ekonomik olarak değil askeri olarak da yapmaları gerektiğini ifade ediyor.

Bundan 2 yıl önce 1994 yılında Şimon Peres'in yazdığı kitapta da benzer bir durum var ancak askeri olarak nüfuslarının az olduğu belirtiliyor. Bütün İsrailli liderler Anadolu dahil olmak üzere Irak, Suriye, Lübnan ve Suudi Arabistan dahil Kızıldeniz'i de içine alan Büyük İsrail Devleti'ni hayalini kuruyor.

VAAT EDİLMİŞ TOPRAK SAPKINLIĞI

Büyük İsrail Devleti'nin olması gerektiğine iman eden bir kesim var karşımızda. Bu Tevrat'ta olan bir şey ve siyasi hiçbir karşılığı yok. Filistin topraklarını işgal edip Tanrı'nın bahşettiğini söylüyorlar. İşgalci düşünce var. Tahrif ettikleri kutsal metinlere iman etmişler ve ona göre hareket ediyorlar.

Bunların yaptıklarının uluslararası hukuk da yeri yok. Müslümanlar da o zaman İspanya ve Portekiz bir zamanlar Fransa'ya kadar Endülüs Devleti olarak varlığını sürdürdü. Müslümanlar da burası bizim topraklarımız diyebilir. İsrail'in bütün liderleri vaat edilmiş toprak sapkınlığına iman ediyorlar.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ