Dünya

İnek bekçileri, Müslüman zannettikleri genci öldürdü

Hindistan'ın Haryana eyaletinde inek eti taşıdığı iddiasıyla Müslüman zannedilen Hindu bir öğrenci, aşırı Hindu milliyetçisi bir grup tarafından öldürüldü.

İnek bekçileri, Müslüman zannettikleri genci öldürdü
07-09-2024 11:08
Google News

The New Indian Express gazetesinin haberine göre, 19 yaşındaki Aryan Mishra ve arkadaşları, Haryana’ya bağlı Faridabad şehrinde akşam saatlerinde arabayla gezintiye çıktıkları sırada başka bir araç tarafından durdurulmak istendi.

Kendilerini "inek bekçileri" olarak adlandıran aşırı Hindu milliyetçisi bir çete, inek kaçırdığını düşünerek Mishra’nın aracını yaklaşık 40 kilometre takip etti. Kovalamacada çete üyelerinin açtığı ateş sonucu omzundan yaralanan Mishra, aracını durdurduğunda ise çete üyesi Anil Kaushik tarafından başından vurularak öldürüldü.

24 Ağustos’ta yaşanan hadisenin detayları yeni yeni ortaya çıkarken, geçen sürede ise polis şüphelileri gözaltına aldı.

"KARDEŞİMİZİ ÖLDÜRDÜK"

The Print internet sitesinde yer alan habere göre, Mishra'nın babası Siyanand Mishra, cezaevinde tutulan oğlunun katili Anil Kaushik ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Kaushik, oğlumun bir Müslüman olduğunu düşünmüş ve bu sebeple öldürmüş. Şu an Hindu bir (Geleneksel kast sisteminde Hindu din adamları) Brahmin’i öldürdüğü için pişman." dedi.

Mishra'nın bir Hindu olması ve kendisini Müslüman sanan bir başka Hindu tarafından öldürülmüş olması, aşırı Hindu milliyetçilerini öfkelendirdi. Aşırı milliyetçi grup Bajrang Dal üyesi Shailendra Hindu, yaptığı açıklamada, "Bu olay bizim için bir leke. 10 yıldır ilk kez böyle bir olay yaşanıyor. Kardeşimizi öldürdüğümüz acı bir gerçek." diye konuştu.

İNEK KORUMA BİRLİĞİ NEDİR?

Mishra'yı öldürenler, aşırı Hindu milliyetçisi İnek Koruma Birliği’nin (GRD) üyeleri. Kendilerine inek bekçileri ismini veren bu çete üyeleri caydırıcı cezalar almıyor. Bunun aksine kurbanlar ve aileleri ise gerçekten inek eti bulundurup bulundurmadıkları konusunda sık sık davalar ve incelemelerle karşı karşıya kalıyor.

GRD'nin çoğu kuzeyde olmak üzere Hindistan eyaletlerinin neredeyse yarısında şubeleri bulunuyor. Silah ve sopalarla donanan bu kişiler, WhatsApp gruplarından oluşan geniş bir ağ aracılığıyla sokaklarda devriye geziyor.

İnek bekçileri ayrıca inek katliamı ya da kaçakçılığı iddialarıyla ilgili bilgileri polisle paylaşıyor ve destek veriyor.

Mishra'nın vurularak öldürülmesinden sadece üç gün sonra 27 Ağustos'ta 26 yaşındaki Müslüman bir işçi Sabir Malik, Haryana'nın Charkhi Dadri bölgesinde inek eti yediği iddiasıyla kalabalık bir grup tarafından linç edilerek öldürülmüştü.

BJP'den Haryana Başbakanı Nayab Singh Saini, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "(İnek bekçileri) Onları kim durdurabilir?" diye konuşmuştu. Saini, inek koruma yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla öldürülen Malik'i suçlamıştı. Polis, Malik'i döverek öldüren 5 şüpheliyi gözaltına almıştı.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Göztepe46+2
9Samsunspor46+1
10Kasımpaşa55-2
11Antalyaspor44-4
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor41-6
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ