Gündem

İngilizlerden çarpıcı Hakan Fidan analizi! Başarının sırrını açıkladılar

İngiltere merkezli Middle East Eye'ın müessis ortağı ve umumi neşriyat yönetmeni bulunan David Hearst, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan için özen çekici birlikte analiz yayımladı.

İngilizlerden çarpıcı Hakan Fidan analizi! Başarının sırrını açıkladılar
05-08-2023 07:02
Google News

Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen emektar Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, dünyada ruzname olmaya bitmeme ediyor.

Son şekilde İngiltere merkezli Middle East Eye'ın müessis ortağı ve umumi neşriyat yönetmeni bulunan David Hearst, "Türkiye'nin dışişleri bakanı dünkü evren düzenini elbette şekillendirebilir?" başlıklı müşterek sahra kaleme aldı.

MİT'i profesyonel, güvenli ve değerli müşterek kasıntı durumuna getiren Fidan'ın akıbet 13 yılını başlangıcında geçirdiği teşkilatı gelişen ve dünkü tehditlere uzlaşma sağlayıcı müşterek kodifikasyon şekilde baştan kurduğunu tamlayan Hearst, "Fidan'ın sırrı kendisini devletin hemen hizmetkarı şekilde değil koruyucusu şekilde görmesi. Dışişleri Bakanlığı'na geçmeden evvela de MİT'in elinde arbede bölgelerinden kimi ehemmiyetli dosyalar vardı. Ermenistan ile akıbet mücadelesinde Azerbaycan'ın zaferini sağlayıcı örgüt oldu. Libya'da Rus yüklü er grubu Wagner ve darbeci general Halife Hafter'e dirlik Türkiye'nin değerli adımlarını belirledi. Ukrayna ile Rusya ortada bundan sonra batıl bulunan hububat anlaşmasını ve sayımsız hava değişimini araştırma etti" ifadelerini kullandı.

"DIŞ POLİTİKAYA ŞEKİL VERME YETENEĞİNE SAHİP"

"Fidan'ın en güçlü rolü uğrunda duruyor. Eski evren düzeni adım adım sonlanmış oluyor fakat NATO bunun bilincinde kabil görünmüyor. Ancak dünkü evren düzeni daha oluşmaktan baş döndürücü uzak. Bunun namına yitik toprakları baştan ele geçirmeye etkin Ukrayna birliklerinin dirlik karşıya yer aldığı kabil dip ve tuzaklı müşterek diplomatik mayın tarlası var" halinde bitmeme fail Hearst, yazısını şu biçimde sürdürdü:

Dünyayı bloklara (demokrasilere ve otoriteli rejimlere) ayırmak kavramsal müşterek manken şekilde önceki engelde düşmektedir. Liberal demokrasiler hayat tarzlarını arkalamak namına ilkin budunsal azınlıklara dirlik erkinci tavırlarını vazgeçme ediyor ve dışarıda elan himayeci bir duruma geliyor. İnsan haklarını en ağır biçimde ihlal edenler istirdat paketleri ve tabanca satışları ile ödüllendiriliyor.

Bu gidiş incelik, zeka ve bilgiyi dinleyip değerlendirebilme kabiliyeti gerektiriyor. Kişisel ilişkileri ihdas etmek düşüncesince devir harcamış ve deminden aut politikayı yürütüm olanağına ehil bir tanesini gerektiriyor. Dış politikaya ahenk ve biçim ödeme kabiliyetine ehil müşterek zeka gerektiriyor. Türkiye Dışişleri Bakanı bu nitelikleri taşıyor. Diğer mevkidaşlarının onu ve Türkiye'yi ciddiye almasında yarar var.

"FETÖ'NÜN İLK HEDEFİ OLDU"

Hearst başkaca itimat güçleri, sakatlık ve iri müşterek iletişim araçları kesiminde can alıcı bulunmasına karşın Hakan Fidan'ın başlangıcında bulunmuş yer aldığı MİT'e sızamayan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 2016 yılındaki liyakatsiz çarpış girişiminde önceki şekilde Ankara'daki MİT binasını erek aldığını ve saatlerce her insanın Hakan Fidan'ın öldürüldüğünü düşündüğünü de anlatım etti.

 

Kaynak: HABER7.COM


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ