Dünya

İngiltere Başbakanından AB ile ilişkileri yeniden düzenleme mesajı

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Avrupa ülkeleriyle mevcut ilişkileri güçlendireceklerini ve yeni ilişkiler kuracaklarını belirterek bu bağlamda, Avrupa Birliği (AB) ile ilişkileri de yeniden düzenleyecekleri mesajını verdi.

İngiltere Başbakanından AB ile ilişkileri yeniden düzenleme mesajı
18-07-2024 19:32
Google News

Starmer, İngiltere'nin Oxford kenti yakınlarındaki Blenheim Sarayı'nda düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğunun (AST) 4'üncü zirvesinin açılışında liderlere hitap etti.

AVRUPA'NIN SINIRLARINI KORUMAK İÇİN ATILACAK ADIMLAR

Rusya'dan gelen tehdidin Avrupa'nın her yerine ulaştığını söyleyen Starmer, Avrupa'nın sınırlarını korumak için birlikte hareket etmenin ve daha fazlasını yapmanın zamanının geldiğinin altını çizerek bu bağlamda İngiltere ve Avrupa ülkelerinin birlikte çalışmasının önemine işaret etti.

'İDEOLOJİYLE DEĞİL, ÜLKEMİN YARARI İÇİN HARAKET EDERİM'

Avrupa ile ilişkileri yeniden düzenlemenin zamanının geldiğini söyleyen Starmer, "İdeolojiyle değil, ülkem için en iyi olanla hareket ediyorum ve bu nedenle mevcut ilişkilerimizi güçlendirecek ve yeni ilişkiler kuracağız. Buna AB ile ilişkilerimizi yeniden düzenlemek de dahil. Zira AB ile İngiltere'nin egemenlik koridorları olarak birlikte çalışmasını, kıtamızda barış, güvenlik ve refah için, tüm halklarımız için güçlü iyilik gücü olarak görüyorum" dedi.

'FARKLILIKLARIMIZA DEĞİL, PAYLAŞTIKLARIMIZA ODAKLANACAĞIZ'

Başbakan Starmer, hükümetinin, Avrupa ile ilişkilere verdiği önemin altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ortak çıkarlarımızı keşfediyor ve Avrupa yaşamının dokusunu aydınlatan güven ve dostluk bağlarını yeniliyoruz. Bu görev çok acil çünkü güvenliğimiz her gün tehlikede. İngiltere, sizinle çalışmaya hazır dost ve ortak olacak. AB'nin bir parçası değil, Avrupa'nın bir parçası olacak. Aramızdaki farklılıklara değil, paylaştığımız değerlere odaklanacak, bu değerleri savunma kararlılığımızla birleşecek ve birlikte başarabileceklerimizden emin olacağız."

'YENİ YOL İÇİN FIRSAT'

Starmer, konuşmasında düzensiz göçe de değinerek "Bu zirve, yasa dışı göç konusunda yeni yol belirlemek için bir fırsat" ifadesini kullandı.

 


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ