Dünya

İngiltere'den Ukrayna'ya "robot savaş köpeği" desteği

İngiltere'nin Ukrayna'ya savaş alanında askerlere yardım eden ve Rus askerlerini korkutan robotik savaş köpekleri verdiği belirtildi.

İngiltere'den Ukrayna'ya
28-08-2024 08:47
Google News

İngiltere'nin Ukrayna'ya savaş alanında askerlere yardım eden ve Rus askerlerini korkutan robotik 'savaş köpekleri' verdiği belirtildi.

Köpekleri üreten Brit Alliance şirketi, askeri birlikler için değerli bir araç olarak potansiyellerini geniş bir alanda gösterdiklerini açıkladı.

Bu robot köpekler çok üst düzey bir hareketliliğe ve çevikliğe sahip olmakla beraber çatışmalı ortamlarda çok iyi performans gösteriyor. Çöplerin üstünden geçebilen, engellere tırmanabilen veya açık arazide hareket edebilen robot köpekler, yüksek düzeyde operasyonel verimliliğe sahip olabileceklerini kanıtlamış durumda.

VIDEO: Robot dogs could be unleashed on Ukraine's front lines

Stealthy and agile, robot dogs could soon become an invaluable ally on Ukrainian’s front lines by relieving soldiers of dangerous missions, ranging from inspecting Russian trenches to detecting mines. It's hoped that… pic.twitter.com/wM2GQAyGIr

— AFP News Agency (@AFP) August 16, 2024

Açıklamada, "İkinci nesil İngiliz İttifakı köpekleri (BAD2) olarak adlandırılan bu robotlar, erişilmesi zor alanlarda gezinmek ve ekipman teslim veya keşif gibi bir dizi savaş zamanı görevini gerçekleştirmek için uzaktan algılama teknolojisi ve kızılötesi termal kamera kullanarak savaş alanına girebiliyor." denildi.

Ukrayna kuvvetleri, özünde gelişmiş insansız kara araçları olan bu köpeklerden 30'dan fazlasına sahip. Birim başına üretim maliyeti yaklaşık 9 bin dolar (306.290 TL) ve Brit Alliance, Ukrayna kuvvetlerinden gelen geri bildirimlere dayanarak bu robotları güncellemeyi vaat ediyor.

Footage of the use of robot dogs by the Armed Forces of Ukraine is published on the network

Such iron dogs are used as scouts, because they are difficult to detect, and the battery charge is enough for 2 hours, during which the robot can complete its mission.

Such robots can… pic.twitter.com/tc8rDJatWT

— Devana (@DevanaUkraine) August 10, 2024

İngiliz şirketi, bu köpeklerin askeri saha lojistiğini modernize etmeye yardımcı olabileceğine inanıyor. Bu köpekler saatte 14,5 kilometreden daha yüksek hızlarda seyahat edebiliyor. Aynı zamanda beş saat boyunca üç kilometreden daha uzun bir mesafede seyahat etmeye devam edebiliyor.

Bu robotların, askerlerin hayatını kurtarmak gibi başka görevler üstlenmesi de öngörülüyor.

Bu robotların kullanımı, Ukrayna ve Rusya arasındaki drone savaşlarının yükseldiği bir döneme denk geliyor. Drone'lar, Ukrayna için çatışmada giderek daha önemli bir rol oynuyor zira hem Rus hem Ukrayna ordusu, düşmanı insansız hava araçları (İHA) kullanarak farklı şekillerde vurmaya çalışıyor.

Robot köpeklerin drone'ların sahip olmadığı iyi manevra kabiliyeti ve yerde hareket kabiliyeti gibi ayrıcalıklara sahip olması, onları savaş alanında çok önemli birer unsur kılıyor.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray412+11
2Fenerbahçe410+9
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş39+6
5Eyüpspor48+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Göztepe46+2
9Samsunspor46+1
10Kasımpaşa450
11Antalyaspor44-4
12Çaykur Rizespor54-10
13Gaziantep FK33-1
14Bodrum FK53-5
15Trabzonspor220
16Alanyaspor42-5
17Kayserispor21-1
18Hatayspor41-5
19Adana Demirspor41-6
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ