Ekonomi

İngiltere Rusya kararını duyurdu! En sert yaptırım devrede

Rusya'nın Ukrayna saldırıları sonrası İngiltere'den son dakika açıklamaları geldi. Johnson, Rusya'nın Sterlin'e erişimini engelleyeceklerini ayrıca tüm Rus bankalarının Londra neznindeki varlıklarını donduracaklarını duyurdu.

İngiltere Rusya kararını duyurdu! En sert yaptırım devrede
24-02-2022 20:55
Google News

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, sabah saatlerinde Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik operasyonunun ardından acil durum komitesi ile toplantı gerçekleştirdi.

Johnson, toplantının ardından ulusa seslendi. İngiliz Başbakan, "Uyarılar trajik bir şekilde doğru çıktı. Putin, Avrupa'da bir savaş başlattı" dedi. Johnson, "Ukrayna uzak bir ülke veya hakkında çok az şey bildiğimiz bir ülke değil, bu ülkede Ukraynalı dostlarımız var. Ukrayna, on yıllardır özgürlük ve demokrasi içinde yaşayan bir ülkedir ve kendi kaderlerini tayin etme haklarına sahipler. Bu özgürlüğün yok olmasına izin veremeyiz, başka tarafa bakamayız" dedi.

RUSYA'YI SARSACAK KARARLARI DUYURDULAR

İngiltere Başbakanı Johnson, İngiltere Rusya'yı dünya ekonomisinden silecek. Tek başına kalsa bile bunu yapacak diyerek Rusya'nın Sterlin'e erişimini engelleyeceklerini duyurdu. Ayrıca İngiltere, Rusya'ya VTB Bank'ın tüm varlıklarının dondurulması ve Aeroflot hava yolu şirketinin yasaklanması dahil yeni büyük yaptırımlar getireceğini açıkladı.

 

'Kaçışımız yok Türkiye zarar görecek! Merkez Bankası'na kritik 'savaş' çağrısı''Kaçışımız yok Türkiye zarar görecek! Merkez Bankası'na kritik 'savaş' çağrısı'

Johnson, yaptığı açıklamada "Rus diktatörün Ukrayna'ya boyun eğdireceğine inanmıyorum" ifadelerini kullanarak, "Bu yalnızca Ukrayna'ya değil, Avrupa'da ve dünyadaki demokrasiye bir saldırıdır. Ukrayna'nın bağımsızlığı için müttefiklerle birlikte çalışacağız" dedi.

Hazine Bakanlığı'ndan Türk Lirası açıklaması!Hazine Bakanlığı'ndan Türk Lirası açıklaması!

İngiliz Başbakan, "Ukraynalılara söylüyorum, yanınızdayız, sizler ve aileniz için dua ediyoruz ve yanınızda olacağız" diyerek İngiltere'nin Ukrayna'ya olan desteğini yineledi.

Rusya ağır darbe alıyor! Dev şirketler eridi, Putin'le acil toplantı talebiRusya ağır darbe alıyor! Dev şirketler eridi, Putin'le acil toplantı talebi

"YAPTIRIMLAR RUS EKONOMİSİNİ SEKTEYE UĞRATACAK"

Johnson, "İngiltere, Avrupa'da Ukrayna'ya savunma silahlarını gönderen ilk ülke oldu. Ve daha fazlasını yapacağız. Bugün müttefiklerimizle birlikte, Rus ekonomisini aksatmak için tasarlanmış büyük bir Ekonomik Yaptırım paketi üzerinde anlaşacağız" dedi.

Johnson ayrıca, "Batılı ülkeler olarak Rus petrol ve gazına olan bağımlılığı sona erdirmeliyiz. Misyonumuz açık, diplomatik, siyasi, ekonomik ve askeri olarak, Vladimir Putin'in bu barbarca girişimini başarısızlıkla sonuçlandıracağız" dedi.

İTALYA BAŞBAKANI DRAGHİ: ÇOK SERT BİR YAPTIRIM PAKETİNE KARAR VERECEĞİZ

İtalya Başbakanı Mario Draghi, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin sonuçlarının ağır olacağını belirterek krizi görüşmek üzere AB liderlerine katılacağını açıkladı. Draghi, “Rusya’ya karşı çok sert bir yaptırım paketine karar vereceğiz. Müttefiklerimiz yanımızda. Hep birlikte Ukrayna'nın egemenliğini, Avrupa'nın güvenliğini ve hepimizin paylaştığı kurallar ve değerler temelinde uluslararası düzenin bütünlüğünü korumak için ne gerekiyorsa onu yapacağız” açıklamasında bulundu.

MACRON: ASKERİ VE EKONOMİK YAPTIRIM UYGULANACAK
 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Rusya’nın Ukrayna yönelik saldırılarıyla ilgili topladığı Savunma Konseyi’nin ardından ulusa seslendi. Macron yaptığı konuşmada, “Bu savaş eylemine soğukkanlılıkla, kararlılıkla ve birlik içinde zayıf olmadan karşılık vereceğiz. Rusya'ya yönelik uygulanacak yaptırımlar, askeri olduğu kadar ekonomik olarak da saldırganlık seviyesiyle orantılı olacaktır. Ukrayna'yı tereddütsüz destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı. Yaptırımların ve savaşın sonucu olacağını kaydeden Macron, “Bu geceki olaylar Avrupa tarihinde bir dönüm noktasıdır. Kıtanın jeopolitiğinin yanı sıra yaşamlarımız üzerinde derin ve kalıcı sonuçları olacak. Ama cevaplarını birlikte vereceğiz” dedi.

ALMANYA: MOSKOVA'YA YAPTIRIMLARLA DİPLOMASİ YOLUNU AÇMA HEDEFİNDE

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Batılı ülkelerin Moskova'ya karşı yaptırımlarının Rusya'yı endüstriyel kalkınmadan ayıracağını ve Rus finansal piyasalarına zarar vereceğini belirterek, "Bu yaptırım paketlerinin etkisinin sonuçları olacak. Bu nedenle diplomasi fırsatlarının açılmasına veya diplomasi yoluna tekrar dönülmesine katkıda bulunacak." dedi.

Habeck, düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri müdahalenin enerji arzına etkisine ve Batılı ülkelerin Moskova’ya karşı aldığı yaptırım kararlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ülkesinin Rusya ile artan gerilimin ortasında enerji arzını korumak için ek önlemler aldığını belirten Habeck, Almanya'nın doğal gazının yüzde 55'inin Rusya'dan geldiğini, mevcut durumda Rusya'dan gaz arzında kesinti görmediklerini söyledi.

Bu yıl ülkesinin enerji arzının güvende olduğunu ifade eden Habeck, gelecek kış için daha fazla önlem alınacağını kaydetti.

- "Alman ekonomisinin de yaptırımların olumsuz etkisinden kaçınması mümkün değil"

Batılı ülkelerin Rusya'ya yaptırımlarını da değerlendiren Habeck, yaptırımların Rus ekonomisine zarar vermek için tasarlandığını ancak Alman ekonomisinin de bunun olumsuz etkisinden kaçınmasının mümkün olmadığını söyledi.

Habeck, yaptırımların Rusya'yı endüstriyel kalkınmadan ayıracağını ve Rus finansal piyasalarına zarar vereceğini belirterek, Batı'nın yaptırımlarının diplomasiye geri dönüş yolunu açmak için tasarlandığını kaydetti.

Habeck, "Bu yaptırım paketlerinin etkisinin sonuçları olacak. Bu nedenle diplomasi fırsatlarının açılmasına veya diplomasi yoluna tekrar dönülmesine katkıda bulunacak." dedi.

Almanya, doğal gazın yüzde 55'ini, kömürün yaklaşık yarısını ve petrolün yaklaşık üçte birini Rusya'dan alıyor.


Editor : Esha Haber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ