Teknoloji

İngiltere'de bir şirket karton alternatifi olarak mantardan ambalaj üretmeyi başardı

Haber 7 - İngiltere merkezli bir şirket hem kağıt tüketimini hem de plastik atıkları azaltmak için mantar ve tarımsal atıkları kullanarak ambalaj üretti.

İngiltere'de bir şirket karton alternatifi olarak mantardan ambalaj üretmeyi başardı
27-06-2022 13:18
Google News

Dünyada plastik atık her geçen gün artıyor. Araştırmalara göre küresel çapta plastik atıkların yüzde 40'ı ambalajlardan geliyor. Bu sorunun önüne geçmek İngiltere merkezli Magical Mushroom Company (MMC) firması miselyum ve tarımsal atıkları kullanarak ambalaj üretmeyi başardı.

Şirket bu başarısının birçok yatırımcıdan destek alarak 3 milyon sterlin topladı. MMC, bu yatırımı hammadde üretim tesisinin açılışını finanse etmek için kullanacak.

Şirket, polistiren ve karton gibi plastik bazlı ambalajların tamamen yerini almak istiyor. Üretilen doğa dostu ambalaj mantarın kök yapısı olan miselyum ile tarımsal atıkları birleştirilerek üretiliyor.

Şirkete göre üretilen bu malzeme 45 günde içinde biyolojik olarak çözünebiliyor. Ayrıca çok dayanıklı olan bu ambalaj, polistiren gibi fosil yakıtlardan elde edilen geleneksel ambalajlarla fiyat açısından eşit. Magical Mushroom Company (MMC)'nin ürettiği bu malzeme bahçelerde, dekorlarda ve daha birçok alanda kullanılabiliyor.

Şirket tarafından mantardan üretilen malzeme solda saksı olarak sağda ise dekoratif amaçla kullanılmıış