Gündem

Instagram ne zaman düzelir 2024? Instagram erişim engeli ne zaman kalkar?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) dünyaca popüler sosyal medya platformu Instagram'a 2 Ağustos 2024 Cuma günü erişim engeli getirmesi ardından akıllara, 'Instagram ne zaman düzelir 2024? Instagram erişim engeli ne zaman kalkar?' soruları geldi. İşte güncel bilgiler

Instagram ne zaman düzelir 2024? Instagram erişim engeli ne zaman kalkar?
02-08-2024 18:47
02-08-2024 19:17
Google News

EshaHaber Gündem Haberler

BTK 2 Ağustos 2024 Cuma günü sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirdiğini açıkladı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun site bilgileri sorgula ekranında Instagram'a erişim engeli kararının alındığı bilgisi paylaşıldı. Hatta bu kararın instagram'ın "katalog suçlar" olarak belirtilen düzenlemeye uymadığından ötürü erişim engelinin getirildiği ifade edildi. Peki, Instagram ne zaman düzelir 2024? Instagram erişim engeli ne zaman kalkar?

INSTAGRAM NE ZAMAN DÜZELİR 2024?

Instagram uygulamasının ne zaman düzeleceğine dair resmi bir açıklama yapılmadı. Yetkililer sosyal medya platformu Instagram'a yapılan engelin ne zaman kaldırılacağının platformunda tutumuna bağlı olduğunu belirtti. 

CNBC-e'ye konuşan bazı kaynaklar Instagram'ın Filistin ve İsmail Haniye suikastı sonrası paylaşımlara getirilen engeller sebebiyle bu kararın alındığını belirtti.

Instagram'ın katalog suçlar düzenlemesine uymamasından ötürü erişim engeli getirildi. Bu yaptırımın kaldırılması için bir süre belirlenmedi ancak Instagram'ın alacağı karar ile bu durum değişebilir.

"BURASI BAĞIMSIZ BİR ÜLKE"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Instagram'a getirilen yasak hakkında konuştu. Bakan Uraloğlu, katalog suçlardan dolayı uyarıldıkları halde gerekli karşılığı alamadıklarını belirterek, "Bizim istediğimiz belli kanunlar mevzuatlar var. Uyarılara rağmen bazı problemler görüyoruz. Katalog suçları kapsamında kendilerini uyardık. Ancak gerekli karşılığı bulmadığımız için erişim engeli getirdik. Bu bahsedilen aksaklıklar ve kanunumuza uymayan tarafları yerine getirdikleri zaman biz de gerekli işlemleri yaparak erişim yasağını kaldırmış olacağız. 

Biz iletişim halindeyiz Instagram Türkiye Temsilcisi ile. İlgiliyle arkadaşlarımız görüşme halinde. Hassasiyetlerimiz belli, o eksikleri giderdikleri an, diyelim ki bir saat sonra o engeli kaldırmış olacağız. Burası bağımsız bir ülke. Kanunları, kuralları olan bir ülke." dedi.

KATALOG SUÇLAR NEDİR?

Instagram'a getirilen erişim engeli sonrası katalog suçlar gündeme geldi. Katalog Suçlar kısaca 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununda bazı koruma tedbirlerinin uygulanabileceği sınırlı sayıdaki suça denilmektedir.

Katalog suçlar şu şekildedir;

Soykırım ve İnsanlığa Karşı Suçlar

Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti

Kasten Öldürme

Kasten Yaralama ve Neticesi Sebebiyle Ağırlaşmış Kasten Yaralama

İşkence

Cinsel Saldırı

Çocukların Cinsel İstismarı

Hırsızlık ve Yağma

Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti

Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma

Devletin Güvenliğine Karşı Suçlar Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar

Düşmanla İşbirliği Yapmak

Devlete Karşı Savaşa Tahrik Düşman Devlete Maddi ve Mali Yardım

Cumhurbaşkanına Suikast ve Fiilî Saldırı

Silah Kaçakçılığı Suçları

Banka Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri ile Diğer Mensupları Tarafından  İşlenen Zimmet Suçu

Kasten Orman Yakma Suçu

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Haksız Olarak Yurtdışına Çıkarma Suçu

Kaçakçılık Suçlarının Tamamı Sağlık personeline yönelik işlenen kastan yaralama suçu

eshahaber.com.tr


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ