Dünya

İran'dan İsrail'e uyarı: Büyük bir hata olur!

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Fransız mevkidaşı Macron'la görüştü. Pezeşkiyan, İsrail'in Lübnan'a muhtemel saldırısının ağır sonuçlara yol açabilecek büyük bir hata olacağı uyarısında bulundu.

İran'dan İsrail'e uyarı: Büyük bir hata olur!
29-07-2024 20:03
29-07-2024 20:07
Google News

Esha Haber Güncel Gündem Sondakika Haberleri

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü. Görüşmede, iki ülke arasındaki ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Pezeşkiyan, İran'ın Fransa ile arasındaki ilişkileri dürüstlük ve karşılıklı güvene dayanarak geliştirmeye hazır olduğunu Macron'a iletti. 

GERİLİMİN TIRMANMASINDAN DUYULAN ENDİŞE İLETİLDİ

İsrail'in saldırılarından kaynaklanan bölgedeki gerilime değinen Pezeşkiyan, Lübnan'ın güney sınırlarında İsrail ile gerilimin tırmanmasından endişe duyduğunu ifade etti.

KENDİLERİ İÇİN AĞIR SONUÇLARA YOL AÇAR

Pezeşkiyan, "Siyonist rejimin Lübnan'a saldırısı, kendileri için ağır sonuçlara yol açan büyük bir hata olur" uyarısında bulundu. Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise İran'ın Fransa ve diğer Avrupa ülkeleriyle ilişkilerinin yeni hükümet döneminde daha fazla gelişmesini umduğunu belirtti.

Eshahaber.com.tr Güncel Gündem Haberleri


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ