Dünya

İran ile Belçika arasında mahkum takası

Umman'ın arabuluculuğu ile yürütülen müzakereler sonucu; Belçika'da terör suçlamasıyla tutuklu bulunan İranlı diplomat Assadollah Assadi (Esadullah Esedi) ve İran'da casusluktan tutuklanan Olivier Vandecasteele serbest bırakıldı.

İran ile Belçika arasında mahkum takası
26-05-2023 16:27
Google News

Umman Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İran ve Belçika'nın yürütülen müzakereler sonucu karşılıklı mahkum takasında anlaştığı bildirildi.

Bu çerçevede Belçika'da terörden tutuklu olan İranlı diplomat Assadollah Assadi ve İran'da casusluk suçlamasıyla 40 yıl hapis cezası alan Belçika vatandaşı Olivier Vandecasteele, serbest bırakılarak ülkelerine gönderildi.

İran'ın Viyana Büyükelçiliği'nde görevli diplomat Assadi; 2018 yılında Fransa, Almanya ve Belçika güvenlik güçlerinin ortak düzenlediği operasyon sonucu Almanya sınırları içerisinde tutuklanmıştı.

Belçika mahkemesi tarafından yargılanan Assadi, Paris'te İranlı muhalif bir gruba yönelik bombalı terör saldırısının planlayıcısı olmakla suçlanmış, 2021 yılında 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Diğer yandan Belçika vatandaşı Olivier Vandecasteele ise, Şubat 2022'de İran'a gerçekleştirdiği ziyaret sonrası Tahran yönetimi tarafından "casusluk, kara para aklama ve döviz kaçakçılığı" iddiasıyla yargılanmış, 40 yıl hapse mahkum edilmişti.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ