Dünya

İşgalci İsrail ordusunda büyük hüsran! Rakamı duyurdular: Öldürülen asker ve yaralı sayısı

Son dakika haberi: İşgalci ordu büyük hüsran yaşıyor! İsrail basını, Gazze Şeridi'nde aylardır devam eden çatışmalarda ölen ve yaralanan askerlerin sayısını açıkladı.

İşgalci İsrail ordusunda büyük hüsran! Rakamı duyurdular: Öldürülen asker ve yaralı sayısı
04-08-2024 14:22
04-08-2024 14:23
Google News

EshaHaber Gündem Haberler

Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, Gazze Şeridi'nde aylardır devam eden çatışmalarda en az 10 bin asker öldü veya yaralandı.

İsrail ordusunun son verilerine göre ise Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 329'u karadan işgal sürecinde olmak üzere 689 asker öldü, 4 bin 252 asker yaralandı.

Gazetenin haberinde ayrıca her ay yaklaşık 1000 askerin, Gazze'deki çatışmalarda yaralandıktan sonra Savunma Bakanlığına bağlı fizik tedavi ve rehabilitasyon birimine sevkedildiği kaydedildi.
 

İşgalci İsrail'i korkutan senaryo! Devreye girerse ABD ve İsrail bertaraf edemez


Haberde, meclisin zorunlu askerlik süresinin uzatılmasını öngören yasa tasarısı onaylanmadan tatile girmesi de eleştirildi.

1948'DE BİLE BÖYLESİ YAŞANMADI

Haberde ayrıca Gazze'nin güneyinde aktif görev yapan, Nahal Tugayındaki bir askerin babasının, "Askerler, düşman topraklarında, elverişsiz koşullar altında, art arda 10 aydır savaşıyor. İsrail'in girdiği savaşların tarihinde, hatta 1948'de bile böyle bir durum yaşanmadı." ifadesine yer verildi.

Habere göre, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nin kuzeyinde gözetleme biriminde görev yapan ve gelecek ay terhis edilmeleri beklenen kadın askerlere, dört ay daha görev yapacakları "keyfi olarak" bildirildi.

Askerlerden birinin annesi, kendilerine hiçbir açıklama yapılmadığını, yanıt verilmediğini ve emri vaki yapıldığını söyledi.

İsrail hükümeti, 14 Temmuz'da, zorunlu askerlik süresinin 32 aydan 36 aya çıkarılması yönündeki yasa tasarısını onaylamış, söz konusu tasarı görev süresi bitmek üzere olan askerler tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Ancak kanun yürürlüğe girmeden İsrail meclisi 22 Temmuz'dan ekim ayının ortalarına kadar tatile girmişti.

eshahaber.com.tr


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ