Ekonomi

İslam Memiş o tarihe dikkat çekti! Dananın kuyruğu kopacak

Ekonomi - Altın, borsa, dolar, euro, gümüş fiyatlarına dair yaptığı çarpıcı analizleri ile gündeme gelen İslam Memiş, dananın kuyruğu kopacak o tarihi açıkladı.

İslam Memiş o tarihe dikkat çekti! Dananın kuyruğu kopacak
29-07-2024 12:48
29-07-2024 13:03
Google News

Borsa, altın ve dolar için kritik haftaya girdik. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, küresel piyasalar için bu haftanın çok önemli olduğunu belirterek yatırımcıların Çarşamba gününe kadar karar vermesini söyledi.

DANANIN KUYRUĞU KOPACAK

İslam Memiş, 31 Temmuz 2024 Çarşamba günü açıklanacak Fed faiz kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Memiş, bu haftanın bant aralıklarını belirterek, "Küresel piyasalar için bu hafta önemli.

Salı günü Avrupa Bölgesi enflasyon verisi. Çarşamba günü Fed faiz kararını açıklayacak. Ondan sebep bu haftaya ikiye ayıracağız. Çarşamba öncesi - Çarşamba sonrası” diyen uzman isim, “Fed’in faiz kararı sonrası küresel piyasalar da yeni bir fiyatlama olacak. Yatırımcı Çarşamba gününe kadar karar vermeli. Para piyasalarında bu hafta için takip edeceğim bant aralıkları şöyle" dedi ve borsa, dolar, euro ve altın için şu değerlendirmeleri yaptı.

BORSA

10 bin 800 puan altının alım fırsatı olarak değerlendiren Memiş, "10 bin 891 puan seviyesinden kapanış yapmıştı. Takip ettiğim bant aralığı yine aynı. 10 bin 750-11 bin 500 puan aralığı. 10 bin 800 puan altı alım fırsatı olarak görüyorum." dedi.

ONS ALTIN 

İslam Memiş, ons altın için, "2 bin 387 dolar seviyesinden kapanış yapmıştı. Bu hafta 2 bin 360-2 bin 455 dolar aralığını takip edeceğim. Kısa vadede bu bant aralığında oyalanmasını bekliyorum." ifadelerinde bulundu.

Gram altın

GRAM ALTIN

Gram altın için ons altının takip edilmesi gerektiğini belirterek, "Gram altın yatırımcısı, ons altını takip etmeli. Ons altın nereye, gram altın oraya. Gram altın da 2 bin 520-2 bin 620 lira aralığında oyalanmasını bekliyorum." dedi.

Dolar ve euro

DOLAR VE EURO

Dolar ve euro için düşüşlerin kalıcı olmayacağını öne süren Memiş, "Dolar/TL kuru 32,94 lira, Avro/TL kuru 35,76 lira seviyesinden kapanış yapmıştı. Düşüşlerin kalıcı olmasını beklemiyorum. Yatay ancak EUR/USD paritesi daha hareketli olacaktır. EUR/USD paritesinde bu hafta 1,08-1,09 aralığını takip edeceğim." dedi.

Gümüş

GÜMÜŞ FİYATLARI

Çarşamba gününe kadar emtia piyasaların dolar karşısında ucuz olacağını belirterek, "27,92 dolar seviyesinden kapanış yapmıştı. Bu hafta 27,90-29,30 dolar aralığında hareket etmesini bekliyorum. Gümüşün bugün güzel fırsat sunduğunu söyleyebilirim. Çünkü altın/gümüş rasyosu (xau/xag) 84,81 seviyesinde. Yani, gümüş altına kıyasla ucuz kaldı. Altın ile gümüş, dolar ile gümüş, TL ile gümüş almak isteyenlerin haftası. Altın mı, gümüş mü? Cevabım gümüş.

Toparlayacak olursam Çarşamba gününe kadar dolar karşısındaki varlıklar ucuz olur." açıklamasında bulundu.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ