Teknoloji

İspanya düğmeye bastı! Tüm seriyi HÜRJET'le değiştirmek istiyor...

İspanya Hava Kuvvetleri, F-5 uçaklarını Türk yapımı Hürjet ile değiştirmeyi planlıyor. İspanyol yetkililer önümüzdeki günlerde Türkiye'ye gelerek, görüşmeler yapacak. İşte detaylar..

İspanya düğmeye bastı! Tüm seriyi HÜRJET'le değiştirmek istiyor...
02-08-2024 16:07
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

İspanya Hava Kuvvetleri ve İspanya Uzay Ajansı (ESA), F-5 uçaklarını, Türk yapımı 24 adet Hürjet ileri düzey eğitim uçağı ile değiştirmeyi planlıyor.

Huffington Post'ta yayınlanan bir habere göre, İspanya stratejik taşıma filosunu genişletmek amacıyla askeri kargo taşımacılığı için tasarlanan 6 adet Airbus A400M uçağı da satın almayı görüşüyor.

Bu hamle İspanyol Hava Kuvvetleri'nin modernizasyon sürecinin bir parçası olarak değerlendirilirken, hava kuvvetlerinin eğitim ve taşıma kapasitelerini artıracak bir hamle olacağı da belirtiliyor.

Huffington Post ayrıca, geçtiğimiz Pazar günü yeni modellerden bir prototipin Madrid'deki Torrejon de Ardoz üssüne indiğini ve birkaç hafta içinde bir İspanyol heyetinin uçak değişim anlaşması için Türkiye'ye geleceğini duyurdu.

Bununla beraber İspanya, F-5 uçaklarını değiştirmeyi ve kullanılmayan A400M'lerin yaklaşık 10 tanesini elden çıkarmayı hedefliyor.

Haberde ayrıca, başlangıçta 27 adet A400M uçağının sipariş edildiği, daha sonra yalnızca 14 adet kullanılacağının garantisi verildiği aktarıldı.

İlerleyen yıllarda Hürjet'in uçak gemilerine inip kalkış yapabilen bir varyantının da üretime geçmesi planlanıyor.

 

 

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ