Dünya

İsrail basınına göre ABD, İsrail ile Hamas arasında ateşkese varılması için yeni bir öneri sunacak

ABD yönetiminin İsrail ile Hamas arasında esir takası ve Gazze Şeridi'nde ateşkese varılması için yeni bir öneri sunacağı belirtildi.

İsrail basınına göre ABD, İsrail ile Hamas arasında ateşkese varılması için yeni bir öneri sunacak
14-08-2024 11:28
14-08-2024 11:52
Google News

ESHAHABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ.... ANLIK HABERLERİ.

Ankara

İsrail'in Yediot Ahronot gazetesinde, esir takası ve ateşkes müzakereleri kapsamında yarın Katar'ın başkenti Doha'da yapılması öngörülen görüşmeye dair haber yayımlandı.

Yüzlerce fanatik Yahudi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediİsrail'in Gazze'ye gece boyunca devam eden saldırılarında en az 21 Filistinli hayatını kaybettiFilistin’in BM Daimi Temsilcisi Mansour'dan İsrail'e yaptırım çağrısıCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, İsraillilerin Mescid-i Aksa'ya saldırılarını kınadıDışişleri Bakanlığı: Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlenmesi tırmanmayı daha da artıracak bir kışkırtmadır
BM: Kutsal mekanlarla ilgili statükoyu değiştirmeye yönelik her türlü çabaya karşıyızBlinken fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine tepki gösterdiAB, fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını kınadı

Haberde, Doha'da yapılacak müzakerelerin İsrail ile Hamas arasında esir takası ve Gazze'de ateşkese varılması için "son şans" olduğu vurgulandı.

ABD yönetiminin ayrıca yarınki görüşmede, esir takası ve ateşkes için yeni bir öneri sunacağı kaydedildi.

Haberde, ABD yönetiminin sunacağı yeni önerinin detaylarının henüz bilinmediği ancak mayıs ayında sunulan taslakla büyük oranda benzerlik göstereceği belirtildi.

Washington'un yeni önerinin çerçevesinin kabul edilmesi için taraflara baskı yapmasının beklendiği aktarıldı.

ABD, Mısır ve Katar, 8 Ağustos'ta yayımladıkları ortak açıklamada, İsrail ve Hamas'a Gazze'de ateşkes sağlanması ve esir takası için 15 Ağustos'ta müzakerelere yeniden başlanması çağrısı yapmıştı.

İsrail yönetimi, yarınki müzakerelere heyet göndereceğini duyururken, Hamas, arabuluculardan, yeni müzakere turuna girmek yerine ABD Başkanı Joe Biden'in ateşkes için sunduğu ve hareketin de kabul ettiği önerinin uygulamaya konulması için bir plan sunmalarını istemişti.

Kaynak: AA

#ESHAHABER.COM.TR


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ