Dünya

İsrail-Filistin savaşı: İsrail'den Orta Doğu açıklaması! İsrail hedefini resmen ilan etti

İsrail, Hamas'ın başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası Filistin'deki katliamı sürüyor. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, 'Gerek görürsek Orta Doğu'daki herhangi bir yere saldırabiliriz' dedi. İsrail-Filistin savaşında son gelişmeler.

İsrail-Filistin savaşı: İsrail'den Orta Doğu açıklaması! İsrail hedefini resmen ilan etti
15-10-2023 03:13
Google News

İşgalci İsrail Ordusu'nda hareketlilik! Flistin'den sıcak görüntüler

GALERİNİN DEVAMI <p>Abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 8 gündür saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, Gazze <a href=sınırı yakınındaki Zikim bölgesine, çok sayıda aracı ile askerlerini nakletmeye devam ediyor.

"><p>Gazze tarafından ise İsrail'in saldırılarına karşılık roketler atılmaya devam ediyor.</p><p>Hamas'ın <a href=silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

"><p>Gazze'den İsrail yönüne <a href=binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

"><p>Silahlı gruplar <a href=daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

"><p>Gazze'den <a href=düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 300 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

"><p>Filistin <a href=Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırında hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 215'e (724'ü çocuk), yaralı sayısının ise 8 bin 714'e çıktığını duyurdu.

">

Son dakika İsrail-Filistin savaşı haberleri: İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'deki katliamı sürüyor. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, "Gerek görürsek Orta Doğu'daki herhangi bir yere saldırabiliriz" dedi.

İşte dakika dakika İsrail-Filistin savaşından gelişmeler:

İSRAİL'DEN ORTA DOĞU AÇIKLAMASI: HERHANGİ BİR YERE SALDIRABİLİRİZ

02.28: İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari gerilimi son raddeye çıkaracak skandal bir açıklama yaptı. Hagari, "Gerekli görürsek Ortadoğu'daki herhangi bir yere saldırabiliriz." dedi.

00.21: Al Arabiya Muhabiri Lana Kalghasi, İsrail Ordusunun Gazze'ye kara operasyonuna hazırlandığını ve bütün İsrailliler için sığınaklar hazırlandığını aktardı.

KASSAM TUGAYLARI İSRAİLLİLERİN CEP TELEFONUNA MESAJ GÖNDERDİ

00.12: Kassam Tugayları, İsraillilerin telefonlarına mesajlar gönderdi: Mayın tarlasına hoş geldiniz. Gazze sizi selamlıyor. Ya ölü, ya esir ya da sakat olarak geri döneceksin. Gazze seni bekliyor.

00.11: İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Suriye'den İsrail'e füze atılmasına tepki olarak Halep Uluslararası Havalimanı'nı vurduklarını açıkladı.

HALEP HAVALİMANI KULLANILAMAZ HALE GELDİ

00.07: Suriye Savunma Bakanlığı, İsrail savaş uçaklarının Halep Uluslararası Havalimanı'nı yaklaşık 200 kilometre mesafeden Lazkiye açıklarından vurduğunu açıkladı.

23.31: Hizbullah, Lübnan sınırında vurduğu İsrail karakollarının görüntülerini yayınladı.