Dünya

İsrail hapishanesindeki idari tutuklu bir Filistinli hayatını kaybetti

İsrail hapishanelerinde 7 Ekim 2023'ten bu yana şehit edilen Filistinlilerin sayısı 19'a çıktı.

İsrail hapishanesindeki idari tutuklu bir Filistinli hayatını kaybetti
26-07-2024 10:28
Google News

 İsrail hapishanelerinde idari tutuklu bulunan 63 yaşındaki Filistinli Mustafa Muhammed Ebu Arra'nın hayatını kaybettiği bildirildi.

HASTANEYE KALDIRILDI

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinden yapılan ortak açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'nın Tubas kentine bağlı Akaba beldesi sakinlerinden Ebu Arra'nın sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

'90'DAN BU YANA DEVAM ETTİ

Rimon Hastanesinden Soroka Askeri Hastanesine sevk edilen Ebu Arra'nın yaşamını yitirdiği aktarılan açıklamada, evli ve 7 çocuk babası olan Ebu Arra'nın 1990 yılından bu yana birçok kez İsrail tarafından tutuklandığı kaydedildi.

6 Filistinli esir, insanlık dışı işkencelere maruz kaldı6 Filistinli esir, insanlık dışı işkencelere maruz kaldı

YILLAR SÜREN ZULÜM

Ebu Arra'nın İsrail hapishanelerinde toplam 12 yıl yattığı paylaşılan açıklamada, 63 yaşındaki Filistinlinin son olarak 30 Ekim 2023'te idari tutuklamaya tabi tutulduğu hatırlatıldı.

ÖLÜME TERK ETTİLER

Ebu Arra'nın tutuklanmadan önce ciddi sağlık problemleri yaşadığı belirtilen açıklamada, "Ebu Arra, ilaçlarından mahrum edilerek ölüme terk edildi. Bu Filistin halkına karşı devam eden soykırım suçları kapsamında yapıldı" denildi.