Ekonomi

İsrail sponsoru Cisco'dan işten çıkarma kararı

Ekonomi - California merkezli ağ teknolojileri şirketi Cisco, yeniden yapılanma programı kapsamında küresel iş gücünün yüzde 7'sini işten çıkaracak.

İsrail sponsoru Cisco'dan işten çıkarma kararı
15-08-2024 08:22
Google News
ESHAHABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ....

Cisco, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) yaptığı bildirimde, önemli büyüme fırsatlarına yatırım yapılması ve daha fazla verimlilik sağlanmasına olanak tanıyacak yeniden yapılandırma planını açıkladı.

Bu planın şirketin küresel iş gücünün yaklaşık yüzde 7'sini etkilemesinin beklendiği belirtilen bildirimde, kıdem ve fesih tazminatı gibi kalemler nedeniyle yaklaşık 1 milyar dolar gider tahmin edildiği kaydedildi.

Cisco, şubat ayında da organizasyonu düzenlemek ve temel öncelikli alanlara daha fazla yatırım yapılmasını sağlamak üzere bir yeniden yapılanma planı açıklamıştı. Bu organizasyonel değişikliklerden şirketin küresel iş gücünün yaklaşık yüzde 5'inin etkileneceği ifade edilmişti.

Cisco Systems CEO'su Oren Segal geçtiğimiz aylarda katıldığı bir toplantıda İsrail'in Ofakim kentine yapacakları yatırım için şu ifadeleri kullandı:

"İsrail’e yapacağımız yatırımların ana odak noktalarından biri, siber güvenlik, yapay zeka, iletişim ağları ve kalkınma dahil olmak üzere yüksek teknoloji endüstrisinin ürünleri olacaktır.

Cisco'nun Ofakim'de bir şube kurma kararı, İsrail'de uzun süredir devam eden varlığına dayanıyor. Cisco Israel, 1997 yılında Netanya'da ilk şubesini açtığından bu yana altı geliştirme tesisinde yaklaşık 800 kişiyi istihdam etti. Şirketimizin bölgeye olan bağlılığı, toplam 7,2 milyar dolarlık yatırım hacmine ulaşan kapsamlı satın alma listesinden de açıkça görülüyor."

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ