Dünya

İsrailli Bakan ara bulucu ülkelerin ateşkes çağrısına "tehlikeli bir tuzak" dedi

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, ara bulucu ülkeler ABD, Mısır ve Katar'ın Tel Aviv ile Hamas arasında esir takası ve Gazze Şeridi'nde ateşkes çağrısının 'tehlikeli bir tuzak' olduğu iddiasında bulundu.

İsrailli Bakan ara bulucu ülkelerin ateşkes çağrısına
09-08-2024 13:52
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

ABD, Mısır ve Katar, dün yayınladıkları ortak açıklamada, Gazze'de ateşkesin sağlanması ve esir takası için 15 Ağustos'ta Kahire veya Doha'da müzakereleri yeniden başlatma çağrısı yaptı. Ortak açıklamada; ateşkese varma, rehineler ile alıkonulanların serbest bırakılacağı bir anlaşmanın zamanın geldiği ifade edildi.

BAKAN'DAN NETENYAHU'YA ÖNERİLER

Smotrich, sosyal medya hesabından ara bulucu ülkelerin çağrısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ara bulucu ülkelerin çağrısının "tehlikeli bir tuzak" olduğunu ileri süren Smotrich, Başbakan Binyamin Netanyahu'dan "bu tuzağa düşmemesini" istedi. Smotrich, Netanyahu'ya esir takası müzakerelerine ilişkin açıkladığı "kırmızı çizgilerden" ödün vermemesi çağrısı yaptı.

'TESLİMİYET ANLAMINA GELİR'

"Hamas'ın tamamen yok edilmeden" Gazze'ye saldırıların sonlandırılmasına karşı olduğunu yineleyen Smotrich, ara bulucu devletlerin İsrail'i "teslimiyet anlamına gelen" bir mutabakata zorladığını savundu.

ABD, Mısır ve Katar, dün yayınladıkları ortak açıklamada, İsrail ve Hamas'a Gazze'de ateşkes sağlanması ve esir takası için müzakerelere yeniden başlanması çağrısı yapmıştı.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ