Politika

İyi Partili Turan YALDIR; Dar Gelirli Vatandaşlarımız Bu Yükü Daha Fazla Kaldıramaz.

İyi Parti Milletvekili Turan YALDIR Tbmm Kürsüsünden ekonomiyi ele alarak iktidarı eleştirdi. Dar gelirli vatandaşlarımız bu yükü daha fazla kaldıramaz...

25-07-2024 13:57
25-07-2024 14:20
ANKARA
Google News

İyi Parti Milletvekili Turan YALDIR Tbmm Kürsüsünden ekonomiyi ele alarak iktidarı eleştirdi. Dar gelirli vatandaşlarımız bu yükü daha fazla kaldıramaz... 

Hükümetin yanlış ekonomi politikalarının bedelini Türk milleti olarak son iki yıldır iliklerimize kadar yaşıyoruz. Ekonomideki bu tahribat en çok dar gelirli vatandaşlarımızı etkiliyor. Emeklilerimizin aldığı on bin TL maaş ne ev kirasına getiyor ne de doğru düzgün beslenmeye. 

Emekliye ya da asgari ücretliye tatil lafını hiç açmıyorum bile. Avrupa 'lı emekliler ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerinin tadını çıkartırken bizim emeklilerimiz ise birkaç lira daha ucuza yağı bulabilmek için market market geziyor. 

Asgari ücretli çalışanlarımızın durumları da emeklilerimizden pek de farklı değil. On yedi bin dört TL olarak yılbaşında açıklanan asgari ücret enflasyon karşısında erimiş ve alım gücü olarak on üç bin TL seviyelerine gerilemiş durumda. 

Bakan bey temmuzda ara zam uygulanmayacak dedi. Sayın bakan açlık sınırının çok altında kalan ve yüksek enflasyon sebebiyle her geçen gün eriyen asgari ücreti emekçilerimize yeterli bulmakta anlaşılan yılbaşında bir aylık asgari ücret tutarına elli kilogram kıyma alınırken şimdi otuz iki kilogram alınabiliyor. 

İki bin yüz yirmi beş adet ekmek alınırken şimdi bin yedi yüz adet ekmek alınabiliyor. Yüz elli kilogram beyaz peynir alınabiliyorken şimdi doksan kilogram alınabiliyor. Iğneden ibliğe her şeye zam gelirken hükümet vatandaşlarımızın sırtındaki bu yük yetmezmiş gibi elektrikten harçlara vergilerden trafik cezalarına kadar birçok alanda yeni zamlar yapmakta ve yapma hazırlığındadır. 

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında kayda değer bir tasarruf göremedik. Galiba kara delik haline gelen bütçe açığını kapatmak yine dar gelirli vatandaşlarımıza kaldı. Dişini tırnağına takıp hayatta kalma mücadelesi veren dar gelirli vatandaşlarımız bu yükü daha fazla kaldıramaz hale gelmiş durumdadırlar. 


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ