Politika

İYİ Partili Ümit Özlale'den Tunç Soyer'e gönderme

İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, 'İzmir'in yeniden dinamik, genç, hızlı, ticareti, üretimi, sanayiyi önceleyen şehir olmasını istiyorum.' diyerek Tunç Soyer'e gönderme yaptı.

İYİ Partili Ümit Özlale'den Tunç Soyer'e gönderme
07-09-2023 21:12
Google News

İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. 

Özlale'nin açıklamalarından öne çıkan satır başlıkları şöyle:

Çok net konuşan siyasetçilerden bir tanesiyim. İYİ Parti'nin İzmir büyükşehir belediye başkanı adayıyım. Dünden itibaren bir İzmir milletvekili değil büyükşehir belediye başkanı adayı olarak İzmir sokaklarını arşınlamaya devam ediyorum.

Aday olmak istediğimi sayın başkana ilettim. O da olumlu karşıladı. 26 Ağustos sonrasında netlik kazandı ama onun öncesinde hem sizin kanallarınız yoluyla hem diğer kanallarda söylediğim şey şuydu; İYİ Parti Türkiye'nin sorunlarını çözmeye aday ise bütün şehirlerde, kendi belediye başkan adayını çıkarmak zorundadır dedim.

Ben İzmir'liyim. Gençliğimin geçtiği yer, büyüdüğüm şehir İzmir. 26 Ağustos'ta sayın genel başkanımız şunu ifade etmişti. Birincisi ittifaka kapıyı kapatmadık. Biz her yerde aday çıkartırız, parti kimliğimizi güçlendiririz. Biz her yerde aday gösterecek kadar güçlü olduğumuzu göstermek istiyorum. Bu işbirliğine kapalı değildir.

İzmir'i daha iyi yöneteceğimi düşündüğüm için aday oldum. İzmir'in giderek artan sorunları var. Bunlardan bir tanesi kentsel dönüşüm. İzmir'in yaşlanan yapı stoku var. Giderek artan bir trafik problemi var. Önümüzdeki hafta Pazartesi okullar açılıyor. İzmir'de deprem riskinden ötürü yıkılanın ya da boşaltılan okulların yerine yenisi yapılmadı. İzmir'in eğitimden tutun, hastanelerini kapatılıp, herkesin şehir hastanelerine yönlendirilmesine kadar birçok önemli yapısal problemi var.

Geçenlerde çok sevdiğimiz dernekte bir başkan şunu söylemişti, "İzmir emeklilerin yaşadığı bir şehir, emeklilerin durumlarından dolayı zorluk çekiyor". Temel itirazım bu. Emekli vatandaşlarımızın durumu ortada. İzmir bir emekli şehri olmamalı. Yüzyıllar boyunca İzmir ihracatın, ticaretin, sanayinin başkenti olmuştur. İzmir'in yeniden dinamik, genç, hızlı, ticareti, üretimi, sanayiyi önceleyen şehir olmasını istiyorum.

Tunç Bey'le ben aynı okula gittik. Ben ondan daha gencim. Bizim Tunç Bey'le aynı okula gitmemizden dolayı yakınlaşmışlığımız vardır. Biz sık sık irtibat halindeyiz. Zaten siyasete, rekabete yakışan da bu. Benim çıkış amaçlarımdan biri şudur; İzmir'de AK Parti karşıtlığı üzerinden siyaset üretilmeye çalışıyor. İnsanlar AK Parti ve CHP arasında seçim yapmaya zorlanıyorlar. İtiraz noktalarımdan bir tanesi de buydu. İzmir'in ivme kaybettiği noktada İzmir'li seçmenin iki aday arasında sıkışıp kalmaması gerektiğini, ikiden fazla adaylı seçimde kazanılacak olacağını düşünüyorum.

Kendimi, projelerimi ve donanımlarımı İzmir halkına anlatırsam buradan çıkacağıma inanıyorum. Bütün İzmir'in oyuna talibim. İttifakların içinde bulunduğu süreç bizi çok iyi bir yere götürmüyor. İnsanlar iki ittifakın arasında seçim yapmak zorunda kalıyor. Biz burada bir çıkış noktası yakalamak istiyoruz. Neden biz her ilçede, ilde, büyükşehirde seçmene sadece 2 aday sunuyoruz. Biz olması gerekeni yapıyoruz ve iddia ortaya koyuyoruz. İYİ Parti ilçe, il, büyükşehirlerde problemleri çözmeye muktedir adaylar çıkaracak bir partidir.

 

Kaynak: HABER7.COM


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ