Gündem

İyilik Zili Çalıyor: Yetim Vakfı Kırtasiye Kampanyası

Yetim Vakfı, eğitim öğretim sezonu yaklaşırken her yıl olduğu gibi bu sene de kırtasiye destek kampanyasını başlattı.

İyilik Zili Çalıyor: Yetim Vakfı Kırtasiye Kampanyası
06-08-2024 17:12
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

2024 – 2025 eğitim öğretim sezonu için öğrenciler ve veliler hazırlıklara başladı. Ancak anne babasını kaybetmiş veya onların sevgisinden mahrum kalmış; savaş, doğal afet ve kıtlık gibi insani krizlerin yaşandığı coğrafyalarda hayata tutunmaya çalışan çocuklar aynı imkânlara sahip olamayabiliyor. Yıllardır yetim, öksüz ve sosyal yetim çocuklara; sosyal, kültürel, psikososyal, ayni ve nakdi desteklerde bulunan Yetim Vakfı iyilik adımlarını eğitim yolunda da atıyor.

3 Kıta 24 Ülke

Yetim Vakfı’nın çalışma alanına giren yetim, öksüz, terk edilmiş ve sosyal yetim kapsamı içerisinde bulunan 1 milyarı aşkın oldukça geniş bir kitle bulunuyor. Bu çerçevede yetim ve öksüz çocuklar, yetimhane, yetim aile yerleşkeleri ve kimsesiz çocukların bulunduğu yurtlar, evler ve elbette anne babaları olsa dahi onların sevgi, şefkat ve ilgisinden mahrum durumda bulunan sosyal yetimlerimizin bulunduğu ülke ve bölgelerde dağıtım çalışmaları gerçekleştirilecek.

Kırtasiye desteği başta Türkiye olmak üzere Azerbaycan, Irak, İran, Lübnan, Lübnan-Filistin Mülteci Kampları, Suriye, Yemen, Arnavutluk, Bosna Hersek, Burkina Faso, Çad, Gine, Kenya, Mali, Moritanya, Somali, Togo, Tunus, Zimbabve, Bangladeş, Bangladeş/Arakan Mülteci Kampları, Tayland Patani, Sri Lanka ülkelerinde gerçekleştirilecek.

İlk Ders Zilinden Önce İyilik Zili Çalıyor

15 bin çocuğa ulaşılması hedeflenen kampanya çerçevesinde çanta, kalemlik, kurşunkalem, tükenmez kalem, çeşitli derslere uygun defterler, boya kalemleri, sulu boya ve pastel boya, silgi, kalemtıraş, cetvel ve kitaplardan oluşan kırtasiye ve eğitim destek setleri hediye edilerek çocukların okul sevinçlerine ortak olunacak.

“800 TL İle Çocukların İlk Ders Heyecanını Paylaş”

Bu yıl kırtasiye destek bedelini 800 TL olarak belirleyen Yetim Vakfı, bağışları; web sitesi üzerinden online olarak, banka hesaplarına havale ile veya vakıf merkezinden elden olarak alıyor. Ayrıca kampanyaya SMS ile destek olmak da mümkün. Çocukların geleceklerine umut olmak isteyen hayırseverler EĞİTİM yazıp 8868’e göndererek 130 TL’lik bağışta bulunabilir.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ