Gündem

İzmir'de ulaşıma kallavi zam tam bilet 6.5 lira oldu minibüs 7.5 liraya çıktı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi akaryakıttaki yüksek zamları ulaşıma yansıttı. ESHOT bünyesindeki toplu ulaşım araçlarının biniş ücretlerine yüzde 38 zam geldi. Minibüslerin indi bindi ücreti yüzde 50 zamlandı

İzmir'de ulaşıma kallavi zam tam bilet 6.5 lira oldu minibüs 7.5 liraya çıktı
09-03-2022 16:35
Google News
İZMİR Büyükşehir Belediyesi akaryakıttaki yüksek zamları ulaşıma yansıttı. ESHOT bünyesindeki toplu ulaşım araçlarının biniş ücretlerine yüzde 38 zam geldi. Minibüslerin indi bindi ücreti yüzde 50 zamlandıAbone ol

Akaryakıt fiyatlarında 10 günde görülen çılgın artış sonrası toplu ulaşımda zamlanmaya başladı. Büyükşehirler içinde ilk zam kararını alan da İzmir oldu. İzmir UKOME mart ayı toplantısında belediyeye ait toplu ulaşım araçlarına zammı görüştü. Toplantıdan ESHOT çatısı altındaki belediyeye ait otobüs, vapur, metro, tramvay ücretlerine yüzde 38 zam kararı çıktı. 

Oy çokluğuyla alınan karara göre, onay sürecinin tamamlanması ile birlikte 4.70 TL olan toplu ulaşım araçlarına birinci biniş fiyatı, 6.5 liraya yükseldi. İzmir’de minibüs biniş fiyatlarına ise yüzde 50 zam geldi. Buna göre 5 TL olan indi bindi minibüs ücreti, 7,5 TL'ye çıkarıldı. Yeni ücret tarifesi 20 Mart'tan itibaren geçerli olacak.

Ulaşım zammı otomatiğe bağlandı
Ayrıca toplu ulaşım fiyatlarına her ay TEFE ve TÜFE ortalamasına göre zam yapılması da kararlaştırıldı. Bu da ulaşımdaki zamların artık otomatiğe bağlandığı anlamına geliyor. 

İzmir'de zamsız haliyle bilet fiyatları şöyle:


Editor : Esha Haber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ