Spor

Joao Pedro kimdir?

Haber 7 - Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da gündeme son olarak Joao Pedro'nun adı geldi. Kariyerini Cagliari'de sürdüren Pedro için İtalyanlar Galatasaray'ın devrede olduğunu iddia etti. Peki, Joao Pedro kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Brezilyalı futbolcunun ka

Joao Pedro kimdir?
03-07-2022 17:58
Google News

On numara, forvet arkası ve forvet olarak performans gösterebilen Joao Pedro, kariyerinin son 8 yılını Serie A'dan B'ye düşen Cagliari'de geçiriyor. Sicilya Adası takımının kilit oyuncuları arasında yer alan Pedro'nun kulüpten ayrılması gündemde. İtalya'da yayın yapan Centotrentuno, Sarı-Kırmızılıların Cagliari ile temas halinde olduğunu; oyuncuya da sözleşme teklifi yapıldığını yazdı. Peki, adı Galatasaray'la anılan Joao Pedro kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Brezilyalı futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Cristiano Ronaldo kimdir?Cristiano Ronaldo kimdir?

JOAO PEDRO KİMDİR?

Tam adıyla Joao Pedro Geraldino dos Santos Galvao, 9 Mart 1992'de Brezilya'da dünyaya geldi. Temmuz 2022 itibariyle 30 yaşındadır. 12 senedir profesyonel futbolculuk yapan Pedro, on numara; forvet arkası ve forvet olarak oynayabiliyor. Milli takım tercihini İtalya'dan yana kullanan futbolcu, kariyerini Serie B ekibi Cagliari'de sürdürüyor.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Joao Pedro, Brezilya'nın Minas Gerais eyaletine bağlı Ipatinga kentinde dünyaya geldi. Futbola Minas Gerais eyaletinin en güçlü ekiplerinden Atletico Mineiro'da başladı. 

Galatasaray'ın yıldızıydı! Yıllar sonraki değişimi olay olduGalatasaray'ın yıldızıydı! Yıllar sonraki değişimi olay oldu

Çevresindeki insanların yönlendirmeleri ve akranları arasındaki başarısı onu zamanla futbolda kalıcı hale getirdi. Rekabetin üst düzey olduğu Brezilya'da Atletico Mineiro'nun altyapısında yıllarca oynadı.

Keita Balde ve Joao Pedro'nun gol sevinci

Mayıs 2010'da Mineiro'nun A Takımına yükseltilen Pedro, aynı zamanda İtalyan pasaportuna da sahip. Bu sebeple oyuncunun hangi ülkenin milli takımını seçeceği de merak konusuydu.

Pedro, Atletico Mineiro'daki 2 ayının akabinde 2,5 milyon Euro karşılığında o dönem Serie A'da yer alan Palermo'ya transfer oldu. Fakat Palermo'daki iki sezonunda beklentileri karşılayamadı.

O dönemki Palermo teknik heyeti, Pedro'nun takım için yetersiz olduğunu düşünerek oyuncuyu Guimaraes (Portekiz) ve Penarol'a (Uruguay) gönderdi. 2014'te de Brezilya'nın alt lig ekiplerinden Desportivo Brasil'le anlaşmaya vardı.

Joao Pedro, Cagliari

Desportivo Brasil'de sadece 1 gün duran futbolcu, 5 Temmuz'da ülkenin güçlü takımlarından Santos FC'ye kiralandı. Buradaki ilk sezonunda 7 gol atıp 7 asist yaptı. Desportivo, ertesi sezon Pedro'yu Portekiz ekibi Estoril'e yolladı.

Portekiz'deki ilk sezonunu kiralık geçiren oyuncu, 41 maçta 9 gol atıp 5 asist yaptı. 14 gollük katkısı Estoril'i ikna etti. O dönem açıklanmayan bir bonservis bedeliyle Desportivo'dan Estoril'e transfer oldu.

CAGLİARİ'DE PARLADI

Temmuz ayında bonservisi alınan Pedro, Eylül 2014'te 1,3 milyon Euro karşılığında Cagliari'nin yolunu tuttu. Son 8 yılını İtalya'da geçiren futbolcu Serie A'da 217 maça çıkarken 71 gol atıp 20 asist yaptı.

Cagliari'nin küme düştüğü 2021-22 sezonunda da 39 maça çıkan Pedro, 13 gol atıp 4 asist yaptı. Pedro'nun 17 gollük katkısı; 34 gol atabilmiş Cagliari'nin yüzde 50'siydi. Brezilyalı futbolcunun Cagliari'nin Serie B'ye düşmesinden ötürü takımdan ayrılması gündemde.