Ekonomi

KAAN'ın diğer prototipleri daha fazla uçacak!

TUSAŞ CEO’su Mehmet Demiroğlu, KAAN savaş uçağının mevcut durumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. KAAN’ın ‘asıl’ prototipleri montajda.

KAAN'ın diğer prototipleri daha fazla uçacak!
26-07-2024 13:22
Google News

Farnborough Airshow sırasında SavunmaSanayiST’nin sorularını yanıtlayan TUSAŞ CEO’su Mehmet Demiroğlu, Milli Muharip Uçak KAAN hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Demiroğlu, KAAN’ın ‘asıl prototiplerinin’ montaj aşamasında olduğunu belirtti.

Demiroğlu tarafından yapılan açıklamada, “Bu prototip ile şu ana kadar iki kere uçtuk. Üçüncüye hazırlanıyoruz. Yakınlarda üçüncü kez uçarız ama esas testleri yoğunlukla yapacağımız bir prototip değil. O, önümüzdeki senenin ikinci yarısında ortaya çıkacak P-1 ve P-2 prototipleri şu anda hızlı bir çalışmayla devam ediyor. Önümüzdeki senenin ikinci yarısında uçaklar ortaya çıkar.

Herhalde sene sonuna doğru veyahut da 2026’non başında biz KAAN’ın her gün olmasa bile gün aşırı uçtuğunu görürüz inşallah. Yoğun bir programımız var. Çünkü kısa bir takvimimiz var.

Verilmiş sözlerimiz var. Onları elimizden geldiğince yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız. 2026 KAAN için çok yoğun bir yıl olacak diyebilirim.” ifadelerine yer verildi.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ