
Eskiden kıtlık dönemlerinde, eldeki kısıtlı malzemelerle yapılan bu tatlı, günümüzde ise doğal malzemeleri ve geleneksel tarifiyle bereketin ve kültürel zenginliğin simgesi haline gelmiştir. Mürüvvet Alparslan Nazlı’nın özenli dokunuşları sayesinde, geçmişin mütevazı tatlısı Harmanda Paklov bugün hâlâ sofralarda kendine yer buluyor. İşte basit malzemelerle yapılan yöresel, geleneksel ve pratik bir lezzet olan Harmanda Paklov tarifi...
KAHRAMANMARAŞ'IN YÖRESEL TATLISI: HARMANDA PAKLOV TARİFİ
Malzemeler:
2-3 yemek kaşığı sade yağ
3-4 Kuru yufka (Bayatlamış ekmek ile de yapabilirsiniz)
2 su bardağı üzüm pekmezi
Su
Ceviz
Yapılışı:
- İlk olarak tencereye sade yağ koyun.
- Daha sonra kuru yufkaları ufalayıp erittiğiniz yağın üstüne ekleyin. Tencerede güzelce yağ ile birlikte kavurun.
- Hepsinin aynı oranda kavurulması için sürekli karıştırmaya devam edin. Yufkalar kavrulduktan sonra ocaktan alın.
- Üstüne su ekleyip ısıttığınız üzüm pekmezini dökün. Bu şekilde karıştırın ve servis tabağına alın.
- Son olarak ceviz ile süsleyip servis edebilirsiniz.
#ESHAHABER.COM.TR #haber #gündem #sondakika #news #press #worldnewsEditor : Eshahaber